Son of anarchy. Del 1 och så vidare...
"Jag ser mig själv som en medlem i en lodjursfamilj.. Vilken stjärna i naturen."Jag har funnits i mitt bo nu för en tid. Tittar fram när jag känner för det och givetvis ger min reflektion om tid och rum, handlingar och konsekvenser, vinster och förluster, sanningar och lögner och lite annat.. Dessutom.. Jag skiter i vad ni tycker..

Fick en fråga varför jag inte har skrivit på bloggen på ett tag.. Vissa tror att jag har tröttnat, vissa tror att jag inte har haft tid och vissa trodde att jag bara fortsatte på min "silenzio stampa" för att inte tappa fokus på matcherna.. Det som är rätt.. eller sant för den delen är att jag inte tycker att ni förtjänar att läsa det jag skriver.. Jag är för bra..

Fuck you..


Men framåt.. Nu är jag här.. Vet dock inte för hur länge. Det här med "silenzio stampa" har blivit min grej. Mycket efter negativa tongångar, falska ryktesspridningar, divalater och spelfusk så kan man lätt tröttna. Man vill mest då bara gå in i sitt näste och återhämta. Något som de yngre bör bli bättre på sena kvällar på sommaren! (Jävla sopor!)


Tänk om alla var som Peter Forsberg..Annars i övrigt.. Det glada.. Sjukt jävla bra träningsvecka som resulterade i 8-0 mot Umeå Södra idag söndag..
Kul att se vilken fotboll vi kan spela när vi är glada och bra. Fortsätt med det! Men givetvis så vill mycket ha mer.. Nu väntar en ledig helg (ta vara på den!) och sen en resa till Sundsvall. Sundsvall är seriens tredje bästa lag.. Det kommer att bli tufft. Det är alltid tufft att åka upp till Norrland. Jo men visst...

Vissa tror att det här med lagsammanhållning är att alla ska vara glada och skratta och älska varandra. Är man i ett lag så måste aggression, utskällningar, beröm, känslor, kärlek och hat förekomma. Det är det som gör oss starkare men man ska alltid.. ALLTID respektera varandra. Acceptera att folk är olika, inte tycker samma eller agerar olika i vissa situationer. Alla har rätt att tycka.. Glöm inte det.. Älska striden å sluta för helvete inte att springa...


Till er som inte tillhör vårt lag: Det är fortfarande sjukt dålig stämning. Resultaten visar ju att det påverkar vårt klimat och spel.. Jävla idioter..


Kort i övrigt:

- Barca vann förtjänat CL-finalen. Det är ju kul...

- Conny grät i bussen hem från Borlänge till filmen "Wedding crashers".. han sa dock att han hade fått något i ögat!

- Hassan-Baba lyckas alltid med ett skott från 30 meter.

- Sunnanå, vi kommer att jaga er till slutet!

- Jens! Det är ett T9 fel jag har på min mobil.. Det är inte könsord jag skriver.. tror jag..

- God jävla tårta efter matchen idag!

- Vårens Burberry kollektion..

- Alla idioter.. Ni är sköna..
Jag gillar orange...


Ja men vi får se hur det blir de närmsta dagarna... Det kan ju vara så att det kliar i fingrarna.. Då är jag här.. Eller inte..

Hörs.. eller ses..

eller inte...

/PJ

ps. aggression är oxå ett sätt att visa känslor...

AIK-Umeå Södra 8-0 (5-0)
Överlägsen seger på Skytteholm

AIK:s damlag vann med hela 8-0 (5-0) mot Umeå Södra FF, men segern kunde ha varit mycket större då man bland annat hade tre träffar i målramen och var totalt överlägsna över samtliga 90 minuter. AIK ligger kvar på andra plats då Sunnanå SK också vann med 8-0 mot IFK Gävle. Både AIK och SSK har inlett med sju segrar, AIK har två mål sämre målskillnad.

AIK tog tag i initiativet direkt i matchen och det stod ganska snart klart att detta skulle bli en enkel match för AIK då Umeå Södra FF knappt kom över halva plan stora delar av matchen. Redan i den fjärde minuten var det nära ledning för AIK då Umeå Södras backlinje rensade på en AIK-spelare och bollen for som i en båge mot målet, tog i ribban och studsade ner på mållinjen innan målvakten lyckades fånga in den.

Minuten senare slog vänsterbacken Emma Lindqvist ett inlägg som Susan Varli nickskarvade vidare till en fristående Nazanin Vaseghpanah, men avslutet gick över ribban. Sekunder senare var det dags för mål då AIK:s skyttedrottning Daniella Chamoun fick bollen utanför straffområdet och sköt ett högt skott som Amanda Janzén fick en hand på, men inte orkade hindra från att gå in i mål. Trots att det endast var 1-0 så kändes matchen avgjord så överlägsna var AIK denna söndagseftermiddag.

Clara Markstedt bröt sig strax senare igenom på högersidan av straffområdet och fick fån nära håll iväg ett avslut innan hon kolliderade med målvakten. Ett kortare spelavbrott följde då båda spelarna fick ont av kollisionen. Knappt hade spelet återupptagits förrän Therése Boström från mittplan slog en fantastisk passning mot vänsterkanten som skar igenom försvaret och hittade Daniella Chamoun som gick in i straffområdet och lyfte in 2-0.

Forwarden Erika Blomstrand var gästernas klart piggaste spelare och i den 18:e minuten ryckte hon förbi Jennie Nordin och kom fri med Sofia Almryd Andersson i AIK-målet, men stressade iväg avslutet och bollen for utanför den bortre, högra stolpen. Två minuter senare var det dags för AIK-mål igen då Nazanin Vaseghpanah fick bollen efter en kort vänsterhörna. Från hörnet av straffområdet sköt hon ett hårt skott som gick över målvakten och in i den bortre delen av målet. Det var nu tydligt att det skulle bli en målfest på Skytteholm.

4-0 kom efter att Emma Lindqvist skjutit ett hårt skott som målvakten lyckades parera, men returen gick rakt ut på Jennie Nordin och in i mål. Susan Varli var nära att öka på målskörden ytterligare efter en halvtimme då hon frispelades av Naza, men avslutet gick över målet. En stund senare sköt Daniella Chamoun från långt håll i ribban och AIK-chanserna avlöste varandra.

I matchminut 39 frispelades Clara Markstedt på högerkanten av Chamoun och avslutade iskallt efter marken och bollen satt innanför den bortre, vänstra stolpen. Två minuter senare var Jennie Nordin nära att bli tvåmålsskytt efter ett samarbete med mittbackskollegan Moa Mattsson. Mattsson slog ett inlägg från högerkanten in till Nordin som ensam framför mål nickade över.

Serieledarna Sunnanå SK hade tidigare på eftermiddagen besegrat jumbon IFK Gävle med 8-0 vilket innebar att det skulle krävas 11-0 för att AIK på målskillnad skulle återta förstaplatsen i Norrettan.

Sekunder in i den andra akten var Clara Markstedt nära att skicka in ytterligare ett mål i bortamålet, men nyinsatta Josefin Sandström svarade för en bra räddning. Det sjätte målet skulle dröja tio minuter och kom efter att Therése Boström slagit en perfekt passning från vänsterkanten av straffområdet mot den bortre stolpen där Markstedt dök upp med pannan och förpassade bollen i mål.

Clara Markstedt var nära ett hattrick sex minuter senare då hennes hårda skott/inlägg från högerkanten slog i den närmaste stolpen. Markstedt tog sig senare in i straffområdet från högersidan efter att tagit sig förbi sin bevakare på ett strålande sätt innan hon fälldes i straffområdet. Straffsparken var solklar och signalen från domaren dröjde inte länge. Rutinerade Emma Lindqvist klev fram och satte bollen till vänster om målvakten.

AIK:s gotländska forward Clara Markstedt skulle i den 85:e minuten belönas för sitt slit då hon blev tremålsskytt efter att ha nickat in ännu ett bra vänsterinlägg från mittfältaren Therése Boström. Minuten senare slarvade AIK ovanligt i försvarsspelet och Erika Blomstrand fick bollen ren i straffområdet, men AIK-målvakten kom ut bra och räddade skottet.Mer om matchen kommer senare. Komplett matchfakta finns längre ner på sidan.


Text: Stefan Mellerborg


***


Matchfakta


Norrettan, omgång 7
Söndag 29 maj 2011, kl 16:30
AIK-Umeå Södra FF 8-0 (5-0)
1:a halvlek
03:14 Ribbskott av AIK (?)
05:08 1-0 Daniella Chamoun (?) - spelmål
13:42 2-0 Daniella Chamoun (Therése Boström) - spelmål
19:12 3-0 Nazanin Vaseghpanah (?) - spelmål
25:16 4-0 Jennie Nordin (Emma Lindqvist) - retur
33:33 Ribbskott av AIK (Daniella Chamoun)
38:24 5-0 Clara Markstedt (Daniella Chamoun) - spelmål
46:22 Slut på första halvlek
2:a halvlek
55:10 6-0 Clara Markstedt (Therése Boström) - nick
61:07 Stolpskott av AIK (Clara Markstedt)
66:04 Gult kort till Pernilla Nordlund, USFF (tröjdragning)
74:00 7-0 Emma Lindqvist - straffspark
84:20 8-0 Clara Markstedt (Therése Boström) - nick
91:22 Slut på andra halvlek
Publik: 121 åskådare på Skytteholms IP, Solna


Laguppställningar

AIK (4-3-3): 30 Sofia Almryd Andersson - 6 Sarah Fredriksson, 5 Jennie Nordin, 4 Moa Mattsson, 16 Emma Lindqvist - 9 Therése Boström, 17 Hanna Folkesson (K), 01 Nazanin Vaseghpanah - 18 Clara Markstedt (85), 21 Susan Varli (75), 12 Daniella Chamuon (79).
Avbytare: 8 Malin Diaz (75), 7 Petra Andersson (79), 20 Jackie Kisch Brunzell (85), 15 Alexandra Lindberg, 22 Jenny Nauwelaerts de Agé (mv).
Tränare: Patric Jildefalk.


Umeå Södra FF (4-4-2): 1 Amanda Janzén (ht) - 4 Moa Westermark, 3 Lisa Lantz, 11 Sofia Stenman, 6 Kajsa Johansson - 2 Anna Gruffman (82), 16 Emma Sundberg (K), 77 Pernilla Nordlund, 9 Patricia Hägglund - 8 Elin Lundström (65), 21 Erika Blomstrand.
Avbytare: 30 Josefin Sandström (ht), 10 Mathilda Varmin (65), 17 Emelie Strand (82), 18 Malin Jonsson-Fredriksson, 23 Johanna Ekenberg.
Tränare: Torbjörn Nordström.


Statistik

Skott mot mål: 37-6 (22-3)
- på mål: 15-3 (9-1)
- utanför: 17-3 (11-2)
- i målställningen: 3-0 (2-0)
- täckta skott: 2-0 (0-0)
Frisparkar: 3-6 (1-3)
Hörnor: 9-0 (6-0)
Offside: 3-0 (1-0)


Domare

HD: Peter Frick, Enskede
AD: Cecilia Löv, Älvsjö
AD: Natasha Davidovic, Handen


Matchdräkt

AIK: Svart tröja, vita byxor, svartgulrandiga strumpor
USFF: Gul tröja, blåa byxor, blåa strumpor


Väder

Växlande molnighet, +16, SV 7 m/s.


Milstolpar

-.


Övrigt

AIK gjorde avspark och började spela mot Solnahallen. Till matchens lirare utsågs Therése Boström (AIK) och Josefin Sandström (USFF). AIK saknade Shamiram Yakob (avstängd), Sofia Simonsson (rehab), Emelie Karlsson-Wedin (rehab) och Stephanie Wroblewski (fot).


Statistik: Stefan Mellerborg

Tack Stefan Mellerborg och Magnus Neck!

ps. Stort tack Rolle!


Inför AIK-Umeå Södra "Silenzio stampa"


Tystnaden till trots...http://umeasodraff.blogg.se/

Cha cha bloggen

Nämen tjena hej hej hej.

Det va ett tag sen man va här o skrev. Tar ingen annan initiativ och skriver så gör jag det som vanligt. Men det är jävligt kul måste jag säga. Jag uppdaterade inte efter kvarnsveden matchen. Som vanligt tar jag lite bilder som visar dagen och självklart vinst med 2-0. Så gött!!Dalahästen, betyder att vi är framme dalarna för match. Tack till Jackie som hann ta bilden från bussen.Tack för bilden Suz, du är nog den "bästa" fotografen jag känner. hahaHur dum kan man va egentligen? Suz lura Shamo genom att be henne ligga där och vi ska fota, men tanken va ju att göra Shamos kläder konstgräs. Det lyckades vi med!! 1-0 till Suz. Shamo = smart??På väg in till omklädningsrummet visade Suz lite moves,,,,riktigt läckert!! hahahaSignerad AIK tröja av oss spelare till dalagnagarna, tack för att ni kom o hejade på oss. Vi ses igen mot Gustafs.
Kom å ta oss!!! Smarrigt men mättande? God mat efter matchen elleeer,,,nästa gång blir det kebab utan dricka :) . Jackie e rädd för Jennie,,,,undra varför? För att Jennie är mkt större än henne eller...nästa gång ring mig Jackie, jag hjälper dig. Frisörsalong på bussen, Suz gjorde massa lockar på Jennie och efteråt var det Tessans tur. Naza va assistenten och hjälpte till med att hålla. Vi kan allt. Sist men inte minst, en vacker bild. TRO, HOPP, KÄRLEK!!!
AIK 2lax11 , kom kom kom, kom å ta oss. Vi finns på skip. 

Ps. Ge mig ett A, I , K , vad blir det DÅ? AIK,,,det va nog dagens höjdpunkt måste jag säga. Tack för mig....

Peace and love. 
/ Chamoun 


  


Kvarnsveden-AIK 0-2 (0-2)AIK:s damlag besegrade Kvarnsvedens IK på bortaplan med 2-0 (2-0) efter mål av Moa Mattsson och Susan Varli. Segern var den sjätte raka i Norrettan, men AIK tappade trots det serieledningen då Sunnanå SK passerade på bättre målskillnad. Matchfakta finns längre ner på sidan.

Text: Stefan Mellerborg***


Matchfakta

Norrettan, omgång 6
Lördag 21 maj 2011, kl 15:00
Kvarnsvedens IK-AIK 0-2 (0-2)
1:a halvlek
13’ Gult kort till Jennifer Jonasson, KIK
14’ 0-1 Moa Mattsson (Nazanin Vaseghpanah) – nick efter frispark
22’ 0-2 Susan Varli (Daniella Chamuon) – spelmål
28’ Gult kort till Tina Heurlin, KIK
Slut på första halvlek
2:a halvlek
77’ Gult kort till Shamiram Yakob, AIK
86’ Gult kort till Shamiram Yakob, AIK
86’ Rött kort till Shamiram Yakob, AIK
87’ Gult kort till Michaela Hermansson, KIK
Slut på andra halvlek
Publik: 211 åskådare på Ljungbergsplanen, Borlänge


Laguppställningar

AIK (4-3-3): 30 Sofia Almryd Andersson - 6 Sarah Fredriksson, 5 Jennie Nordin, 4 Moa Mattsson, 16 Emma Lindqvist - 9 Therése Boström, 17 Hanna Folkesson (K), 01 Nazanin Vaseghpanah - 18 Clara Markstedt, 21 Susan Varli (72), 12 Daniella Chamuon (72).
Avbytare: 11 Shamiram Yakob (72), 15 Alexandra Lindberg (72), 20 Jackie Kisch Brunzell, 22 Jenny Nauwelaerts de Agé (mv).
Tränare: Patric Jildefalk.


Kvarnsvedens IK: 1 Angelica Bengtsson (K) -3 Sarra Ashley Möller, 5 Tina Heurlin (85), 6 Elin Magdalena Nyman (64), 8 Michaela Hermansson, 9 Kimberly Boulos, 10 Jennifer Jonasson, 11 Sara Campbell, 13 Marie Salander, 14 Julia Roddar, 17 Linda Brännström.
Avbytare: 4 Elin Benjaminsson (64), 7 Hannah Grytegård (85), 12 Malin Holmlund, 18 Sabina Håkansson, 25 Josephine Huayna Löfgren (mv).
Tränare: Björn Lindén.


Statistik

Skott mot mål: x-x (x-x)
- på mål: x-x (x-x)
- utanför: x-x (x-x)
- i målställningen: x-x (x-x)
- täckta skott: x-x (x-x)
Frisparkar: x-x (x-x)
Hörnor: x-x (x-x)
Offside: x-x (x-x)


Domare

HD: Jörgen Edvardsson, Krylbo
AD: Erik Yngvesson, Borlänge
AD: Kadir Tokovic, Avesta


Matchdräkt

AIK: Svart tröja, vita byxor, svartgulrandiga strumpor
KIK: Röd tröja, röda byxor, röda strumpor


Väder

Soligt.


Milstolpar

-.


Övrigt

AIK saknade Sofia Simonsson (rehab), Emelie Karlsson-Wedin (rehab), Petra Andersson (lår), Stephanie Wroblewski och Malin Diaz.


Statistik: Stefan Mellerborg


Inför Kvarnsveden-AIKNorrettan är framme vid den sjätte omgången och serieledarna AIK beger sig på lördag (21 maj) till Borlänge i Dalarna och match mot tredjeplacerade Kvarnsvedens IK. AIK fick slita för den senaste segern mot Gideonsbergs IF och det blev endast 1-0 efter att inhopparen Clara Markstedt gjort segermålet i en jämn första halvlek. Avspark kl 15:00.


Skador i inledningen av matchen mot Gideonsbergs IF gjorde den första halvleken extra besvärlig för AIK som ett tag spelade med nio spelare då både Petra Andersson och Susan Varli var utanför planen för vård. AIK fick möta säsongens hittills jobbigaste motstånd i Gideonsberg som hade två utmärkta lägen att ta ledningen, men båda avsluten gick utanför den vänstra stolpen då målet var övergivet. Forwarden Clara Markstedt inledde på bänken, men kom in istället för lårskadade Petra Andersson och pangade in segermålet i den 39:e minuten, elegant framspelad av Emma Lindqvist. Ett mål som skulle räcka till tre nya poäng.


Både AIK och Sunnanå SK har inlett årets spel i Norrettan med fem raka segrar, men det finns ytterligare ett lag som är obesegrat och det är lördagens motståndare Kvarnsvedens IK som inlett med två segrar (Vasalunds IF 2-0 och IFK Gävle 6-1) samt tre oavgjorda matcher. Borlängelaget inledde med två raka segrar, men har sedan noterat 1-1 i tre matcher i rad.


Senast blev det 1-1 borta mot Umeå Södra FF efter att hemmalaget kvitterat i den 84:e minuten. Sara Campbell gav Kvarnsveden ledningen i den 69:e minuten.


AIK:s Hanna Folkesson och Susan Varli har dragit på sig två varningar och blir därmed avstängd en match vid nästa gula kort.


Senaste laguppställningarna


AIK-Gideonsbergs IF 14/5
Startelva (4-2-4): 30 Sofia Almryd Andersson - 7 Petra Andersson (6*) 5 Jennie Nordin, 4 Moa Mattsson, 16 Emma Lindqvist - 17 Hanna Folkesson (K), 01 Nazanin Vaseghpanah - 9 Therése Boström, 20 Jackie Kisch Brunzell (58), 21 Susan Varli, 12 Daniella Chamuon (94).

Avbytare: 18 Clara Markstedt (11), 11 Shamiram Yakob (58), 6 Sarah Fredriksson (94), 15 Alexandra Lindberg, 22 Jenny Nauwelaerts de Agé (mv).

Tränare: Patric Jildefalk.
* Petra Andersson klev av i den sjätte minuten på grund av en lårskada.


Umeå Södra FF-Kvarnsvedens IK 15/5

Startelva: 1 Angelica Bengtsson (K) - 3 Sarra Ashley Möller, 5 Tina Heurlin, 6 Elin Magdalena Nyman, 8 Michaela Hermansson, 10 Jennifer Jonasson, 11 Sara Campbell, 13 Marie Salander, 14 Julia Roddar, 17 Linda Brännström, 18 Sabina Håkansson (68).

Avbytare: 7 Hannah Grytegård (68), 12 Malin Holmlund, 15 Josefine Zandén, 20 Hanna Westerling, 25 Josephine Huayna Löfgren (mv).

Tränare: Björn Lindén.


AIK:s målskyttar i Norrettan 2011

Daniella Chamoun 7, Susan Varli 4, Clara Markstedt 4, Nazanin Vaseghpanah 3, Therése Boström 2, Malin Diaz, Jennie Nordin, Hanna Folkesson, Shamiram Yakob. Totalt 24 mål.


Matcherna i omgång 6 (med tabellplacering inom parantes)

2011-05-21, kl 14:00 Bollstanäs SK (6)-Gustafs GoIF (9)
2011-05-21, kl 15:00 IFK Gävle (12)-Rågsveds IF (11)
2011-05-21, kl 15:00 Kvarnsvedens IK (3)-AIK (1)
2011-05-21, kl 15:00 Sundsvalls DFF (4)-Umeå Södra FF (5)
2011-05-21, kl 15:00 Vasalunds IF (8)-Sunnanå SK (2)
2011-05-21, kl 16:00 Gideonsbergs IF (10)-Själevads IK (7)


AIK spelar sin nästa hemmamatch i Norrettan söndagen den 29 maj, kl 16:00 då Umeå Södra FF gästar Skytteholms IP.


Text: Stefan Mellerborg


damfotboll.com om AIK-Gideonsberg 1-0Gideonsberg hotade AIK

Publicerad 14 maj 2011, 18:21

Trots sin placering obehagligt nära nedflyttningsstrecket hade Gideonsberg chanser att hota fullpoängaren AIK, som vann sin hemmamatch men med bara 1-0 (1-0).


- Om vi inte gör mål på chanserna förtjänar vi inte att vinna med mer, säger AIKs tränare Patric Jildefalk.

AIK hade svårt att komma igång, invaggades möjligen av storsegern över IFK Gävle förra helgen.
Gideonsberg inledde med att pressa högt och AIK kom inte till. GIF-anfallaren Nicole Modin sysselsatte hela AIKs backlinje.
Clara Markstedts 1-0 efter drygt en halvtimme hade en viss förlösande verkan. I andra halvlek var AIK det klart bättre laget. Då visade å andra sidan Gideonsbergs målvakt Jessica Höglander klassen.

- Vi hade också flera bra lägen men kom aningen för sent på inläggen för att komma till riktiga avslut, säger Gideonsbergs tränare Erik Acar.


av:damfotboll.com


AIK-Gideonsberg 1-0 (1-0)AIK vann med uddamålet

AIK:s damlag vann med 1-0 hemma mot Gideonsbergs IF. Matchen var mycket jämn före pausvilan, men efter densamma var det total AIK-dominans. Segermålet gjordes av inhopparen Clara Markstedt i den 32:a minuten.


Mer om matchen kommer senare. Komplett matchfakta finns nedan.


Text: Stefan Mellerborg

***


Matchfakta

Norrettan, omgång 5
Lördag 14 maj 2011, kl 15:00
AIK-Gideonsbergs IF 1-0 (1-0)
1:a halvlek
31:51 1-0 Clara Markstedt (?) - spelmål
46:03 Slut på första halvlek
2:a halvlek
61:27 AIK-mål bortdömt (Susan Varli, frispark)
65:43 Ribbskott av AIK (Clara Markstedt)
74:55 AIK-mål bortdömt (Daniella Chamoun, offside)
77:22 Varning till Alice Helander, GIF (tröjdragning)
88:48 Varning till Susan Varli, AIK (spelförstörelse)
94:40 Slut på andra halvlek
Publik: 110 åskådare på Skytteholms IP, Solna


Laguppställningar
AIK (4-2-4): 30 Sofia Almryd Andersson - 7 Petra Andersson (4*) 5 Jennie Nordin, 4 Moa Mattsson, 16 Emma Lindqvist - 17 Hanna Folkesson (K), 01 Nazanin Vaseghpanah - 9 Therése Boström, 20 Jackie Kisch Brunzell (58), 21 Susan Varli, 12 Daniella Chamuon (94).
Avbytare: 18 Clara Markstedt (11), 11 Shamiram Yakob (58), 6 Sarah Fredriksson (94), 15 Alexandra Lindberg, 22 Jenny Nauwelaerts de Agé (mv).
Tränare: Patric Jildefalk.


Gideonsbergs IF (4-2-3-1): 1 Jessica Höglander - 3 Jennifer Forsman (K), 19 Josefin Lundgren, 20 Deborah Utjés, 5 Emma Salmi - 12 Lisa Brandberg, 15 Ulrika Rejdemark (77) - 10 Caroline Jonsson, 14 Linda Höglund (ht), 9 Annika Eriksson - 28 Nicole Modin.
Avbytare: 23 Lisa Lassbo (ht), 13 Alice Helander (77), 22 Agnes Gustafsson, 30 Freja Grabmüller (mv).
Tränare: Erik Acar.


Statistik

Skott mot mål: 25-5 (9-5)
- på mål: 13-2 (3-2)
- utanför: 9-3 (5-3)
- i målställningen: 1-0 (0-0)
- täckta skott: 2-0 (1-0)
Frisparkar: 8-5 (3-3)
Hörnor: 2-0(1-0)
Offside: 3-1 (1-1)


Domare
HD: Annika Andric, Västerhaninge
AD: Bogdan Andric, Västerhaninge
AD: Senharib Asmar, Norsborg


Matchdräkt
AIK: Svart tröja, vita byxor, svartgulrandiga strumpor
GIF: Ljusblå tröja, vita byxor, vita strumpor


Väder
Växlande molnighet, +17, SV 2 m/s.


Milstolpar
-.


Övrigt
AIK gjorde avspark och började spela mot Solnahallen. AIK spelade med tio spelare mellan den fjärde och nionde minuten då Petra Andersson klev av lårskadad och med nio spelare mellan den nionde och elfte minuten då Susan Varli var utanför planen efter att ha fått bollen i ansiktet samt med tio spelare mellan den 70:e och 73:e minuten då Daniella Chamoun låg skadad utanför planen. Till matchens lirare utsågs Jennie Nordin (AIK) och Jessica Höglander (GIF). AIK saknade Sofia Simonsson (rehab), Emelie Karlsson-Wedin (rehab), Stephanie Wroblewski (fot) och Malin Diaz (vilade).


Statistik: Stefan MellerborgInför AIK-"Gurkorna" (Resultat på lördag)

AIK vinst vann med 39%..

Inför AIK-"Gurkorna" (Division 1, 1992)
Division 1, Norra 1992

Tyresö 22 21 0 1 120- 12 63 ---------------------------------------------------------- AIK 22 17 1 4 58- 22 52 Karlslund 22 15 0 7 65- 37 45 Bälinge 22 14 2 6 77- 50 44 Västerås 22 14 1 7 62- 32 43 Ope 22 11 3 8 47- 42 36 Ornäs 22 8 2 12 37- 47 26 Umeå Södra 22 5 6 11 26- 52 21 Borlänge 22 6 2 14 31- 72 20 ---------------------------------------------------------- Själevad 22 5 3 14 26- 53 18 Huge 22 4 2 16 14- 58 14 Hällbybrunn 22 0 2 20 20-106 2
AIK:s seriematcher 1992
AIK-Bälinge IF   2-2 
AIK-Borlänge FK   4-0 
IK Huge-AIK     0-3 
Hällbybrunns IF-AIK 0-4 
AIK-Ope IF     3-2 
Karlslunds IF-AIK  0-2 
Själevads IK-AIK  0-3 
AIK-Västerås BK30  0-3 
Ornäs BK-AIK    0-3 
AIK-Umeå Södra FF  2-0 
Tyresö FF-AIK    5-1 
AIK-Tyresö FF    2-1 
Umeå Södra FF-AIK  1-2 
AIK-Ornäs BK    1-0 
Västerås BK30-AIK  1-3 
AIK-Karlslunds IF  1-3 
Ope IF-AIK     1-2 
AIK-Hällbybrunns IF 9-0 
AIK-IK Huge     1-2 
Borlänge FK-AIK   1-3 
AIK-Själevads IK  3-0 
Bälinge IF-AIK   0-4
Kval till Allsvenskan
AIK-Mariestads Bois 0-1 Mariestads Bois-AIK 0-2

AIK gick efter denna säsong upp i Damallsvenskan.

Inför AIK-"Gurkorna" (Damallsvenskan 1992)


Damallsvenskan
i fotboll spelades 17 april-3 oktober 1992. Serien vanns av Öxabäck/Mark IF, men SM-guldet vanns av Gideonsbergs IF. Serien hade 22 omgångar och de fyra bästa gick vidare till slutspel. Lag 11 till 12 flyttades ner. Man fick tre poäng för seger, en poäng för oavgjort och självklart noll poäng för förlust.


Efter säsongen slogs Jitex BK och GAIS ihop till Jitex BK/JG93 på grund av ekonomiska problem.


Slutställning 1992

  SVOFGMIMMSP
1 Öxabäck/Mark IF 22 17 3 2 78 28 +50 54
2 Gideonsbergs IF 22 17 2 3 86 24 +62 53
3 Malmö FF 22 14 4 4 56 27 +29 46
4 Älvsjö AIK 22 13 3 6 53 27 +26 42
5 Jitex BK 22 9 3 10 53 54 -1 30
6 Hammarby IF 22 8 5 9 47 44 +3 29
7 Wä IF 22 8 4 10 36 44 -8 28
8 Sunnanå SK 22 8 2 12 28 52 -24 26
9 Lindsdals IF 22 6 5 11 28 51 -23 23
10 GAIS 22 5 6 11 31 47 -16 21
11 Djurgårdens IF 22 4 2 16 24 85 -61 14
12 Sundsvalls DFF 22 2 3 17 25 62 -37 9


Cha cha bloggen

Tjena hej hej hallå.

Fint väder idag och några dagar framåt, så njut av solen så mkt ni kan. Igår söndag så åkte vi till Gävle och spelade match. Vinst med 9-0 , man kan inte klaga utan  bara njuta av segern och ladda om batterierna för en ny vecka och ny match på lördag mot Gideonsberg. Vi hade en trevlig lång heldags resa. Det är väl första långa borta matchen, men det lär bli fler. Vi har kul tillsammans iaf elller,,,,nej juste det går ju rykten om annat. Aja, vi skiter i dom.

Här bjuder vi på lite bilder, saker som hände under resans gång. Man får väl bjuda på sig själv lite!!- Naza tyckte det stank bajs, hon försökte ta reda på vart ifrån lukten kom. Från plan eller kossorna på andra sidan?- Forts,,,,Håller för näsan så inte lukten kommer in genom näsan och in i kroppen. Vi resten stod upp och brydde oss inte så mkt, förutom Suz som oxå klagade och tyckte att det stank. Men vi va ju på landet, så vad förvänta vi oss egentligen??- Efter matchen käkade vi på en resturang hela laget, trevligt var det. Efteråt skjutsade jag Patric i farten,,,,naajs naajs....- Mannen älskar sig själv så han ville ha kort även efter ett toabesök!!- Jag käkade så mycket efter matchen plus godis och choklad att det gick lite snett me vikten. Jag lovar att banta fram till nästa match iaf. Jag bjuder på den här bilden,,,,,,,,,,,,,,HAHAHAHA- På bussen på väg hem lekte vi en lek som heter maffian, polisen och läkaren.  Här skyddar läkaren maffian så jag inte dör,,,,,jag gillare!!


* Ps. När vi satt på bussen på väg till matchen så kom Suz på värsta idéen medan hon låg och sov. Jag kan tyvärr inte avslöja vad det är, men hon va fett nöjd och glad iaf. Går henne idé igenom och hon gör succé så kanske hon bjuder laget på nån resa eller nåt,,,,det får vi se efter sommarn.

Nu säger jag tack o adjö!!

Kör vi så kör vi,,,,,,,,kom kom kom å ta oss.

Peace and love / # 12


Gävle Away...

Damlaget upp i serieledning AIK:s damlag vann med hela 9-0 (4-0) borta mot nykomlingarna IFK Gävle och noterade sin fjärde raka seger. Målfesten innebar att AIK passerade Sunnanå SK och gick upp i serieledning. Matchen var mållös i nästan en halvtimme, men då var det proppen ur och AIK gick från 0-0 till 4-0 på tolv glödheta minuter efter bland annat två mål av Daniella Chamoun som därmed gick upp i delad ledning i skytteligan med sina totalt sju gjorda mål. I den andra halvleken fortsatte AIK:s målgörande och i slutminuten fastställde inhopparen Shamiram Yakob slutresultatet till 9-0. Matchfakta finns här. (http://svenskfotboll.se/ovriga-serier/information/?scr=result&fmid=1586682) Text: Stefan Mellerborg

DAGENS

"Bin Laden är död men hans lite mörkare bror Choko Laden finns kvar samt kusinerna Marme Laden, partyprinsen Pinaco Laden och vegetarianen Sal Laden.
Sen får man inte glömma hans senila farbror Var Fan Var De Jag Laden samt den livsfarliga vissångaren Bal Laden..."el clasico AIK-Vasalund


FINNS PÅ YOUTUBE!!!

el clasico AIK-Vasalund 6-1 (2-0)Storseger i derbytAIK:s damlag vann derbyt mot Vasalunds IF med hela 6-1 (2-0) inför 269 åskådare på Skytteholms IP. Daniella Chamoun och Clara Markstedt blev tvåmålsskyttar, övriga mål gjordes av Susan Varli och Jennie Nordin.

>FULLSTÄNDIG MATCHFAKTA FINNS LÄNGRE NER PÅ SIDAN<

Matchen inleddes förvånansvärt avvaktande, speciellt från AIK:s sida och det var Vasalund som hade ett knappt övertag i bollinnehav under de inledande minuterna. Den bästa chansen de skapade kom dock på en fast situation i den sjunde minuten då vänsterbacken Megan Brakes slog en frispark från långt håll som seglade över alla spelarna i straffområdet och längst ut till höger kom Lina Jönsson flygande och fick till ett volleyskott som gick utanför stolpen.

AIK:s första riktiga anfall kom i den tionde minuten då Nazanin Vaseghpanah fångade upp en boll bakom backlinjen vilket ledde till att AIK kom i ett 4-mot-2-läge. Naza drev mot straffområdet och fick via hjälp av en motståndare fram bollen till en fristående Susan Varli som iskallt lobbade in 1-0 vid den högra stolpen. Vasalund skapade efter en kvart en trippelhörna, men förutom dem och en hörna senare i halvleken var det AIK som klart förde spelet efter målet.

I den 25:e minuten tog pigge vänsterbacken Sarah Fredriksson tag i bollen på kanten, vände in i banan och sköt ett bra skott med högerfoten som Vasalunds målvakt Sara Andersson klarade. Efter en halvtimmes spel blev hon dock överspelad – och på vilket sätt…

Matchens AIK:are Daniella Chamoun fångade upp en dålig bakåtpassning och närmade sig målvakten då hon med en grym sulfint lurade henne åt ena hållet, drog tillbaka bollen och placerade i öppet mål in 2-0. Ett riktigt klassmål som förtjänade fler än 269 åskådare, samt målvakten då…

Två minuter senare kom Vasalunds farlighet då de slog en vänsterhörna som gick längs med mållinjen innan den rensades bort av AIK-försvaret till en ny hörna. Med åtta minuter kvar av halvleken var det nära 3-0 då högerbacken Petra Andersson slog en perfekt långboll som friställde Susan Varli. Varli blev dock hårt trängd, men lyckades få iväg en boll mot det tomma målet, men lagkaptenen Karin Sandbrink hann upp bollen precis innan mållinjen och rensade bort den.

Vasalund var nära att reducera i inledningen av den andra halvleken efter en vänsterhörna. De fick iväg ett bra skott centralt i straffområdet som mittbacken Moa Mattsson nickade bort och räddade därmed ett givet mål. I anfallet efter bröt Susan Varli ner mot kortlinjen på högerkanten och slog ett perfekt inlägg mot den bortre stolpen där Clara Markstedt kom upp bra och nickade in 3-0.

Efter målet dominerade AIK matchen totalt och det var bara en fråga hur stor segern skulle bli. 4-0 dröjde endast tre minuter och det var återigen Daniella Chamoun som gjorde ett klassmål. Hon fick bollen utanför straffområdet, vände upp och sköt ett skott som satt perfekt i det vänstra krysset.

Vasalund var nu ett helt slaget lag och försvaret rämnade gång på gång. I den 58:e minuten slog Susan Varli en boll i djupled till Clara Markstedt som ensam med målvakten avslutade kliniskt och bollen gick via Sara Anderssons högra stolprot in i mål.

Fanns det något att anmärka på, förutom den svaga inledningen under matchens första tio minuter, så var det kanske att killerinstinkten inte längre fanns kvar då matchen var avgjord och då tilläts Isabell Hammarbäck och Elin Hein komma igenom på vänsterkanten och från centrala straffområdet pricka in reduceringen.

Clara Markstedt, Susan Varli, Nazanin Vaseghpanah och Sarah Fredriksson hade alla möjligheter att öka på ledningen, men det skulle bli mittbacken Jennie Nordin som inne i det offensiva straffområdet, fick skottläge och satte dit foten. 6-1var ett faktum. Strax därefter tog sig Naza förbi målvakten, men lyckades med konststycket att sätta bollen i den högra stolpen.

I den 81:a minuten tog Vasalunds Victoria Wahlstedt sig in fri i AIK:s straffområde, men målvakten Sofia Almryd Andersson gjorde ett klockrent ingripande och stal bollen från fötterna på henne.

Efter 88 sekunders stopptid blåstes matchen av och AIK har inlett seriespelet på bästa sätt. Tre matcher, tre vinster.

Text: Stefan Mellerborg

***

Matchfakta
Norrettan, omgång 3
Söndag 1 maj 2011, kl 14:00
AIK-Vasalunds IF 6-1 (2-0)
1:a halvlek
09:40 1-0 Susan Varli (Nazanin Vaseghpanah) - spelmål
25:31 Gult kort till Victoria Wahlstedt, VIF (hårt spel)
30:07 2-0 Daniella Chamoun (-) - spelmål
45:04 Slut på första halvlek
2:a halvlek
47:46 3-0 Clara Markstedt (Susan Varli) - nick
50:58 4-0 Daniella Chamoun (?) - spelmål
55:16 Gult kort till Hanna Folkesson, AIK (hårt spel)
57:34 5-0 Clara Markstedt (Susan Varli) - spelmål
66:26 5-1 Isabell Hammarbäck (Elin Hein) - spelmål
69:36 6-1 Jennie Nordin (Nazanin Vaseghpanah) - spelmål
70:27 Gult kort till Elinor Lindblom, VIF (hårt spel)
72:55 Stolpskott av AIK (Nazanin Vaseghpanah)
91:28 Slut på andra halvlek
Publik: 269 åskådare på Skytteholms IP, Solna

Laguppställningar
AIK (4-3-3): 30 Sofia Almryd Andersson - 7 Petra Andersson, 5 Jennie Nordin (86), 4 Moa Mattsson, 6 Sarah Fredriksson - 8 Malin Diaz (86), 17 Hanna Folkesson (K), 01 Nazanin Vaseghpanah - 18 Clara Markstedt (81), 21 Susan Varli, 12 Daniella Chamoun.
Avbytare: Avbytare: 20 Jackie Kisch Brunzell (81), 11 Shamiram Yakob (86), 16 Emma Lindqvist (86), 3 Stephanie Wroblewski, 9 Therése Boström, 15 Alexandra Lindberg, 22 Jenny Nauwelaerts de Agé (mv).
Tränare: Patric Jildefalk.

Vasalunds IF (4-3-3): 1 Sara Andersson - 5 Sanna Norlander, 7 Elinor Lindblom (75), 2 Karin Sandbrink (K), 16 Megan Brakes - 17 Irma Helin, 8 Lina Jönsson, 14 Isabell Hammarbäck - 12 Josefin Wejner (56), 11 Victoria Wahlstedt, 4 Lisa Johansson.
Avbytare: 9 Elin Hein (56), 20 Emma Wiorek (75), 21 Frida Paulsen Stern, 22 Isabelle Abrahamsson Melin, 30 Caroline Frykgård (mv).
Tränare: Peter Göthe.

Statistik
Skott mot mål: 25-12 (7-4)
- på mål: 15-4 (6-2)
- utanför: 5-4 (0-1)
- i målställningen: 1-1 (0-0)
- täckta skott: 4-3 (1-1)
Frisparkar: 8-10 (5-5)
Hörnor: 7-9 (2-5)
Offside: 5-1 (3-1)

Domare
HD: Alicia Westman, Göteborg
AD: Laura Rapp, Årsta
AD: Magdalena Zambrzycka, Kista

Matchdräkt
AIK: Svart tröja, vita byxor, svartgulrandiga strumpor
VIF: Röd tröja, svarta byxor, röda strumpor

Väder
Växlande molnighet, +8, NO 4 m/s.

Milstolpar
-.

Övrigt
Vasalund gjorde avspark. AIK började spela mot Solna centrum. AIK spelade med nio utespelare mellan den 29:e och 31:a minuten då Nazanin Vaseghpanah låg skadad bredvid planen. Till matchens lirare utsågs Daniella Chamoun (AIK) och Sara Andersson (VIF). AIK saknade Sofia Simonsson (opererad) och Emelie Karlsson-Wedin (opererad).

Statistik: Stefan Mellerborg


Vem var bäst?

Övrig spelare AIK blev vinnare med 28%.

Efterspelet av el clasico - "Elefanter"


Tjena hej hallå...

Stort tack till samtliga arbetare, spelare, ledare och framförallt all publik som tog sig till ett småblåsigt men hett Solnaderby i form av "el clasico" AIK-Vasalund.. Matchfakta kommer snart. Även ett bildspel med samtliga målen..

Idag 2 maj (David Beckhams födelsedag) så har dagen börjat sådär lite småskön. Man vet att man har vunnit över våra antagonister i Vasalund och man åt också en skön lunch på lilla indiern "nirvana" med tillägg på "nanbröd".. nanbröd? någon?!
Även om vädret e småblåsigt även idag och man väntar in herrarnas match mot Örebro så är det alltid skönt att gå upp dagen efter en vinst. Sen hur vi gjorde det är en annan femma.. Men igår så var det triss i damer och till slut ett ess så var matchen biff.. Vi vann med 6-1 och ni som trodde något annat kunde ju tyvärr inte rösta på bloggen. Jag var stensäker efter allt vad uppladdningen mentalt heter. Vår förberedelse på fotbollsplanen var enkel, vi är AIK. Kultur ska skapas och Kultur ska följas.. Här kommer vi!


Jag hade dock förväntat mig mera fight på planen och även hets från bänkarna. Det visade sig dock att AIK skulle vara matchens Elefant och kliva över samtliga med stora kliv och krossa allt motstånd. Nästa gång kan ni väl ialla fall blogghetsa?!..

Vi vann bloggkampen, vi vann publik-kampen, vi vann tifo?!-kampen, vi vann matchen, vi vann spelare födda 94-bäst på plan kampen, vi vann hela jävla grejen.. Men viktigast av allt vi vann 3 nya poäng och gick upp i delad ledning av Norettan 2011. Nu ska vi fortsätta kämpa, kriga och göra allt för att plocka med oss nya poäng framöver. Vi joggar ödmjukt vidare..


Jag ger eftermiddagen för att klippa ihop målen så får Nils redigera ihop en fin film som senast!
Ni träffar AIKs damer utanför Råsunda idag 18:15. Vinka gärna!

Återkommer med lite mera efterspel under eftermiddagen!!

Tjing Tjing

/Skorpan!


RSS 2.0