Inför el clasico AIK-Vasalund Del 4 "Slaget vid Mordor"


Del 4 och den sista delen inför el clasico innehåller resultat, en intervju med Sveriges snyggaste damfotbolls tränare och även lite sista derby-hets innan bloggen gör som Vasalund har valt.. Att ha total mediatystnad 24 timmar innan matchstart.. Kom & Ta oss..INTERVJUN FINNS PÅ YOUTUBE, AIKFOTBOLL.se samt BLACKBEAT.SE


 

Resultaten från 2004 och framåt..


Träningsmatch 2009-02-28 AIK-Vasalunds IF 7-1 (5-0)

Norrettan 2006-09-17 Vasalund/Essinge IF-AIK 1-6 (0-2)

Norrettan 2006-05-19 AIK-Vasalund/Essinge IF 4-2 (2-2)

Träningsmatch 2006-02-25 AIK-Vasalund/Essinge IF 2-0 (1-0)

Norrettan 2004-09-11 AIK-Vasalund/Essinge IF 4-1 (2-0)

Norrettan 2004-05-21 Vasalund/Essinge IF-AIK 1-3 (0-1)

Träningsmatch 2004-03-09 Vasalund/Essinge-AIK 1-5 (1-3)

 

Ja nu har vi väl gått igenom en del saker som gäller inför el clasico på AIK-dagen den 1 maj..

Det är som i tidigare inlägg mycket hets och givetvis oerhört mycket Vi mot Dom i denna derbykampanj.. Då vi inte möts så ofta så känns det fantastiskt rätt att göra detta. Vasalund har ju fått munkavel på vilket gjorde att någon/några behövde börja.. Nu var det vi och vi kan lika gärna fortsätta.. Men efter min sista punkt så är det total mediatystnad fram tills matchen är färdigspelad!!!

Det kommer bli ett efterspel och även om det är vi eller våra motståndare som får avsluta med 10 spelare på planen så är det AIK som ska stå som segrare.. Ta kampen och Älska striden. Nu kör vi!Truppen släpper vi här officiellt på bloggen nu när det är 24 timmar kvar men startelvan får ni när ni sitter i det förhoppningsvis fina vädret på Skytteholms IP imorgon Kl.14:00. Alla är sjukt välkomna och ta med er det bästa AIK-humöret som möjligt.. Hjälp oss att vinna matchen på läktaren så vinner vi matchen på planen..

Stort tack Lukas för blackbeatinlägget..


Ps. Drömmar av guld...


Truppen mot Vasalund i vårens el clasico:

Målvakter
Jenny De Agé
Sofia Almryd Andersson

Backar
Jennie Nordin
Stephanie Wroblewski
Sarah Fredriksson
Alexandra Lindberg

Mittfältare
Emma Lindqvist
Hanna Folkesson
Nazanin Vaseghpanah
Petra Andersson
Malindiaz
Shamiram Yakob
Moa Mattsson

Forwards
Therese Boström
Susan Varli
Clara Markstedt
JackieKisch-Brunzell
Daniella Chamoun

 Kom & Ta oss...                                              el clasico AIK-Vasalund 1/5-2011 kl.14:00 "Kom i tid!"
                                                       vs          


/Kurre Hamrins lilltå!


Inför el clasico AIK-Vasalund Del 3 "Identitet"

                                            

                                              eller??
Här är en intervju med en anonym Vasalunds supporter inför el clasico:


- Värsta Vasalunds minne?
Det där är inte Vasalund. Klubben dog när Inter Orhoy tog över. 


- Varför blev du Vasalundare?
Jag var spelare i klubben. Runt 1987 och följde klubben även när dom var i div.4. Jag tyckte att det var ett trevligt lag.


- Bästa vasalunds minne?
För damerna var det när allsvenska Sundbyberg lades ner och nästan alla valde att komma till Vasalund. För herrarna var det när man mötte Liverpool.


- Vasalunds IF eller Vasalund/Essinge?
Jag svarar inte på den frågan.


- Ska du se el clasico? I så fall, resultat?
Ja. 4-0 till AIK.


- Kan du något om damlaget?
Nej men jag följer deras resultat.


- Tror du att Vasalund har någon ambition?
Nej.
Ja såhär startar del 3 i "Inför El clasico AIK-Vasalund"...


Det här inlägget handlar om Identitet.


Det finns många sätt att visa känslor, vi har valt att göra det genom att vara dryga, kaxiga, öppenspråkiga, ironiska och givetvis sjukt övertända. Det kanske blir vårt fall.. INTE..

Igår 17:03 så såg vi som just hade avslutat vår sista träning inför el clasico Vasalunds damer kliva in på planen brevid för att träna. Jag sa några ord till våra tjejer och sen så ställde vi oss för att syna deras löpuppvärmning. Det var vi mot dom, det var B-plan mot C-plan, det var självsäkerhet mot osäkerhet, det var ironi mot allvar men framförallt, det var AIK mot Vasalund.. eller Essinge.. Eller Inter orhoy eller... eh.. mm.. Vasa?!?...

Det var en över hundraårig historia mot ja dom som har Max som sponsor.. och kläder från Jako?!..
Kom igen...

Jag skulle kunna sitta här och berätta saker från AIKs historia och aldrig sluta skriva. Men alla som har någon anknytning till Vasalund blir klara efter en 3-4 minuter. Det finns inte så mycket att ta av. Intervjun här över är gjord med någon som såg att det fanns en själ, som tyvärr försvann.. I AIK som kommer det aldrig försvinna själ. Vi har vår själ i den här staden.

Igår på Inför matchen genomgången med laget så kom vi in på just identitet. Men i vårt omklädningsrum så heter det Förväntningar, spelidé, metodik, spelstil och Filosofi. Vi har kanske inte som Barcelona en hundraårig identitet i vårt sätt att spela men det är det som är vackert med 2000-talet. Det är nu vi föder AIK Damfotbolls identitet. AIK har redan en identitet. Den har vi.. Men AIK Damfotboll har under några år nu försökt att leta efter något.. Det är här nu.. Det är nu det har börjat.. I norrettan 2011..

Jag vet att jag skulle skriva lite om Vasalund.. Men det finns tyvärr inte så mycket mer att skriva.. men här har ni några av 2000-talets resultat:


Norrettan 2003-08-06 AIK-Vasalund/Essinge IF 4-2 (2-0)

Norrettan 2003-06-25 Vasalund/Essinge IF-AIK 1-4 (0-2)

Träningsmatch 2003-03-25 AIK-Vasalund 3-6 (2-3)

Träningsmatch 2002-04-15 Vasalunds IF-AIK 0-2 (0-1)

Svenska cupen 2001-05-24 Vasalunds IF-AIK 2-3 efter förlängning

Träningsmatch 2000-02-26 Vasalunds IF-AIK 1-11 (1-2)


/Lars Winterdäck


Bilder AIK-LFC (av Magnus Neck)


el clasico AIK-Essinge? Del 2 "Den bittra sanningen"Vasalund bildades 1934 och slogs 2002 samman med Essinge IK (bildad 1919) under namnet Vasalund/Essinge IF. På årsmötet 21 november 2007 beslutades att namnet Vasalunds IF skulle återtas inför säsongen 2008. Det är under detta namn föreningen nått sina "främsta" framgångar.

Nära allsvenskan

Säsongen 1989 var Vasalund så nära allsvenskt spel som man kan vara – utan att komma dit. Seger i sista omgången i gamla Division 1 Norra. Vid slutsignalen i Vasalunds match ledde Hammarby IF borta mot Karlstads BK med 4–0, vilket innebar att Vasalund var i Allsvenskan. På övertid forcerade emellertid Hammarby in 2 mål och vann matchen med 6–0. Hammarby gick därmed till Allsvenskan på fler gjorda mål; båda lagen slutade på samma poängantal och +/– i antalet mål var även det lika.

Säsongen 1993 slutade Vasalund på andraplats i Division 1 Norra. I kvalspelet till Allsvenskan nådde laget 2–2 hemma på Skytteholms IP mot allsvenska Örebro SK. Returmatchen på Eyravallen i Örebro slutade 0-0. Därmed försvarade Örebro SK sin allsvenska plats via fler gjorda mål på bortaplan.


"Vasalundsfallet"

Under Vasalunds senaste säsong i näst högsta serien 1997 blev föreningen huvudaktör i nedflyttningsstriden, utan att själva egentligen vara inblandade. Med en omgång kvar av serien var Vasalund ohjälpligt sist och klara för degradering. Kampen kring nedflyttningsstrecket var dock en hård kamp mellan Enköpings SK, Lira Luleå BK och Spårvägens FF från Stockholm; ett av lagen skulle klara sig, ett tvingas till kvalspel medan det tredje skulle följa Vasalund och BP till Division 2. Den 17 oktober, två dagar innan den avslutande omgången fattade Svenska Fotbollförbundet (SvFF) ett beslut som fick stora konsekvenser för tabellen. Spårvägens FF hade plötsligt "upptäckt" att Vasalund spelat med fler än då tillåtna 3 icke EU/ESS-medborgare i nio matcher, varför SvFF fattade det högst kontroversiella beslutet att frånta Vasalund 10 poäng (som istället tillföll andra lag). Straffet påverkade inte Vasalund men det drabbade Enköping och Lira Luleå, samtidigt som det gynnade Spårvägen. Snart nog blev fallet känt i rikspressen under benämningen "Vasalundsfallet". Enköping överklagade beslutet men SvFF stod fast vid sitt beslut. Efter en tid av protester, överklagningar och även tal om en tillfällig utökning av divisionen åkte både Enköping och Lira Luleå (efter kvalförlust mot IF Sylvia) ur. Spårvägen höll sig kvar men är idag en förening som intagit en plats längre ned i seriesystemet.


-------------------------------------------------------------------------------------

En själ var försummad vid ett namnbyte och Essinge med rötter i källarklubben Inter Orhoy (som sade sig ha samarbete med självaste Inter. Luring?) kunde fortsätta att driva en klubb till fördärvet. En kultur som aldrig fick vinna.

Om detta var eller är det som Vasalund är idag har jag svårt att se då de riktiga arbetarna styrde in i det sista innan de blev avsatta. Trist med en klubb som hade en själ...


Ps. Allt detta ovan gäller nästan enbart herrfotbollen. Detta för att det tyvärr inte fanns något om Vasalunds "damlag".. Trist.. Men då vet ni..

I del 3 så kommer vi in på 2000-talets resultat och givetvis till nedräkning för denna mysiga 1 maj händelse. Vi demonstrerar!Ds. Vill kommentera en viss tränare vid 0-2 förlusten i norrettans premiär den 16 april:
- Det hade varit mer rättvist om det hade blivit 1-1!!

PJ svarar: Behöver man inte göra mål då?


 
Hörs imorgon! Glöm inte att rösta här under.. Peace and Love

Laget före Jaget! Eller hur var det...

/P-solna


el clasico AIK-Vasalund del 1 "90-talet"


Division 2 Östra 1998-09-13 Vasalunds IF-AIK 1-3 (0-1)

Division 2 Östra 1998-05-25 AIK-Vasalunds IF 2-1 (1-1)

Division 2 Östra 1997-09-06 Vasalunds IF-AIK 1-0 (1-0)

Division 2 Östra 1997-05-22 AIK-Vasalunds IF 2-1 (0-0)


Jo här är en mjukstart.. Del 1.. 90-talet.

Åren då ironin föddes, Sverige kom 3a i fotbolls VM och åren då Nintendo 64-generationen föddes..

Åren då Henrik Schyffert hade mustasch! Men även dem åren som vi får säga var startskottet för denna tillställning. För vår databas sträcker sig inte längre..Ja vi ser här ovan att av fyra st möten så vann Vasalund ett av dem.. Kul.. Det var säkert en jättebra match.


Det nästan roligaste i detta inlägg är att jag satt i natt och knopade ihop ett inlägg på ungefär 2000 tecken.. Givetvis så sparade jag inte det och det försvann. Men jag hade ambition. Däremot så ångrade jag några grejjer jag skrev så det var kanske för det bästa att det försvann.


Hur som så är det här en del av uppladdningen inför söndagens match mot Vasalund. Vasalund kommer ju till mötet med en förlust och vinst. Vi har två vinster... Nu kör vi!


/P-Wee


el clasico

AIK-Vasalund

Skytteholms IP 1/5-2011

Kl.14:00

Kom i tid!

AIK-Linköping 0-4 (0-1)


AIK utslagna ur Svenska cupen

AIK:s damlag förlorade med 0-4 (0-1) mot allsvenska Linköpings FC i Svenska cupen och är därmed utslagna. AIK hade två gyllene möjligheter att kvittera till 1-1, men istället gjorde gästerna 2-0 och avgjorde matchen.

>FULLSTÄNDIG MATCHFAKTA FINNS LÄNGRE NER PÅ SIDAN<

Mer om matchen kommer efter kl 22:30.

Text: Stefan Mellerborg

***

Matchfakta
Svenska cupen, omgång 3
Torsdag 28 april 2011, kl 19:00
AIK-Linköpings FC 0-4 (0-1)
1:a halvlek
10:08 0-1 Linda Sällström (Lisa Klinga) - retur
44:29 Stolpskott av LFC (Mariann Gajhede Knudsen)
45:45 Slut på första halvlek
2:a halvlek
57:09 Stolpskott av LFC (Linda Sällström)
57:12 0-2 Linda Sällström - retur
57:30 Varning till Nazanin Vaseghpanah, AIK (protest)
59:34 0-3 Ida Brännström (Charlotte Rohlin) - spelmål
75:17 0-4 Kosovare Asllani (Kathryn Gill) - spelmål
77:37 Varning till Jennie Nordin, AIK (hårt spel)
94:08 Slut på andra halvlek
Publik: 121 åskådare på Skytteholms IP, Solna

Laguppställningar
AIK (4-3-3): 22 Jenny Nauwelaerts de Agé - 15 Alexandra Lindberg, 5 Jennie Nordin, 3 Stephanie Wroblewski, 16 Emma Lindqvist (72) - 11 Shamiram Yakob (61), 17 Hanna Folkesson (K), 01 Nazanin Vaseghpanah - 9 Therése Boström (61), 20 Jackie Kisch Brunzell, 12 Daniella Chamoun.
Avbytare: Avbytare: 6 Sarah Fredriksson (61), 8 Malin Diaz (61), 21 Susan Varli (72), 7 Petra Andersson, 1 Sofia Almryd Andersson (mv).

Linköpings FC (4-3-3): 1 Sofia Lundgren - 16 Elin Borg, 11 Nora Holstad Berge, 7 Charlotte Rohlin (K), 21 Maja Krantz - 12 Petra Larsson, 6 Mariann Gajhede Knudsen (61), 9 Lisa Klinga - 25 Jonna Andersson, 19 Ida Brännström (61), 18 Linda Sällström (68).
Avbytare: 5 Kosovare Asllani (61), 8 Louise Fors (61), 22 Kathryn Gill (68), 14 Josefine Alfsson, 15 Jessica Samuelsson, 20 Ingrid Schjelderup, 2 Maria Cederholm (mv).

Statistik
Skott mot mål: 7-28 (4-10)
- på mål: 2-13 (1-6)
- utanför: 4-8 (2-2)
- i målställningen: 0-2 (0-1)
- täckta skott: 1-5 (1-1)
Frisparkar: 3-7 (0-2)
Hörnor: 2-4 (1-3)
Offside: 3-4 (1-4)

Domare
HD: Laura Rapp, Årsta
AD: Youssef Bennani, Enskede gård
AD: Mats Petrini, Saltsjö-boo

Matchdräkt
AIK: Svart tröja, vita byxor, svartgulrandiga strumpor
LFC: Vit tröja, blåa byxor, vita strumpor

Väder
Soligt, +13, SO 3 m/s.

Milstolpar
-.

Övrigt
AIK gjorde avspark och började spela mot Solnahallen. LFC spelade med nio utespelare vid två tillfällen i den andra halvleken, mellan 83:13 och 85:58 då Jonna Andersson hade kramp samt från 91:45 till matchens slut då Kathryn Gill knäskadad (?) lämnat planen på bår. Till matchens lirare utsågs Daniella Chamoun (AIK) och Linda Sällström (LFC). AIK saknade Sofia Simonsson (opererad), Emelie Karlsson-Wedin (opererad), Moa Mattsson (sjuk) och Clara Markstedt (sjuk).

Statistik: Stefan Mellerborg


Satan i Gatan.. Lite jävla AMBITIONEtt allmänt jävla blogginlägg..


Tjena hej..

En fin solig dag med en lätt bris från Sibirien är vad som har varit idag. Det får gärna fortsätta..
Linköping Lions är på igång till hufvudstaden och omgång nummer 3 i Svenska cupen ska spelas. Kul med motstånd från allsvenskan och kul med motstånd som har spelare som gjort landskamper och givetvis har en ambition att hamna i toppen av allsvenskan. Många spelare med erfarenheter och rutin. Även några champions league matcher i bagaget..

Det kommer bli en bra och lärorik match. Men långt ifrån den matchen som betyder mest av allt iår.. Jag skrev när jag kollade igenom gamla blogginlägg att "efter Gustafs matchen så kommer ett stycke historia att skrivas.." och med det menar jag att året i sig är det som betyder mest av allt. Många matcher med karaktär av viktighet. Vi har spelat två matcher av stor betydelse. Gustafs 5-0 och Bollstanäs 3-1.. två seriematcher, 6 poäng.. Att vinna cupen är absolut en bra ambition och att vinna serien eller att vinna så många matcher som möjligt är också en ambition..

Sunnanå leder norrettan 2011. Att vinna varenda match och framförallt vinna när Sunnanå får det jobbigt.. Vinna när Sundsvall, Kvarnsveden och Bollstanäs darrar på målinjen.. Det är ambition.. Det är det viktigaste. Vi är här för att gå mot ett mål. Ett gemensamt mål innan serien drar igång, ett gemensamt mål när serien har pågått ett litet tag och ett gemensamt mål när serien går mot sitt slut.. Sina individuella mål är jättebra att man vill jobba med, fortsätta utveckla och underhålla. Men vi är här för att vi gemensamt ska ta oss någonstans. laget ska vinna.. Inte du, du och du.. Utan laget.. ge laget energi idag, imorgon, på söndag och resten av det här jävla fucking året.. Då har vi nått någonstans.. Sen om det är till damallsvenskan, eufori eller creddat in flest spelare i landslaget. Ta det här laget någonstans.. och enda sättet att nå det är att jobba hårt.. Jävligt hårt.. 

Gör det ont?!?.. Fortsätt smälla på.. Är du trött??.. Fortsätt att springa.. Funkar det inte?!?.. Få det att funka!!!..

lite jävla ambition och lite jävla attityd.. Vi är ju här tillsammans... Stå upp!!.. 


Ps. Om det är någon som har några frågor så sitter jag på skip resten av dagen.. Men vid frågor: VISA LITE JÄVLA AMBITION!
Idag är ju uppladningen för cup matchen viktigast. Så ni som hade en förhoppning att känna av lite "el clasico" får tyvärr vänta tills under kvällen.. Då börjar nedräkningen..


I övrigt.. Kom & Ta oss...Ds. Veronica Maggios nya platta "Satan i gatan" är dagens tips!

Den spelas nu fram till match inne i ledarrummet..


PJ
 

Truppen till AIK-Linköping i Svenska cupen 28/4 kl.19:00


Målvakter
Sofia Almryd Andersson
Jenny De Agé

Backar
Stephanie Wroblewski
Jennie Nordin
Sarah Fredriksson
Alexandra Lindberg

Mittfältare
Emma Lindqvist
Malin Diaz
Petra Andersson
Shamiram Yakob
Hanna Folkesson
Nazanin Vaseghpanah

Forwards
Therese Boström
Daniella Chamoun
Susan Varli
Jackie Kisch-Brunzell


Samling senast 17:45!

Matchstart 19:00!Cha cha bloggen

Cha cha bloggen, Dani in the house from the hood.

I hoppas everyone is okej today,,,,,good vinst yesterday mot Bollstanäs. Today är we träningslediga och that means att det är vilodag. Naajs naajs. Good game yesterday, but lite för much tjong bollar,,,,next time we score much goaaaaaaal. Tomorrow its träning and on thursday we have svenska cupen mot Lejonen. Det ska bli kul kul. And then on sunday its el classico mot Vasalund,,,,hett derby me hett väder o hett me mycket folk maybe?
Men grejen is that we måste locka till mer publik till våra games, how to do that? Hmm,,,,,om alla hämtar sina familjer and couzzins and friends, kanske vi blir många. And jag säger till hela Syriantälje o komma kanske. Vi kanske ska göra nåt kul för matcherna, sälja lotter o att man kan vinna nåt kul?!?!?!
Lets think everyone,,,,,,

I am a ded fish today, but i don´t know why,,,,,tomorrow i am pigg fisk :).

See yaa tomorrow everyone with a smile på läpparna.

Peace and love.

/ 12 froooooooom the buildiiiiiiiiiing.
vi ska käka alla våra motståndare,,,,,aaaaaaaamm.

Svenska cupen AIK-Linköpings FC 28/4 kl.19:00

.

Bollstanäs-AIK 1-3 (1-2)Andra raka segern för damlaget

AIK:s damlag noterade andra raka segern i Norrettan efter att ha vänt 0-1 borta mot Bollstanäs SK till seger med 3-1. Nazanin Vaseghpanah låg bakom segern efter att ha gjort två mål och spelat fram till det sista.

Matchfakta
Norrettan, omgång 2
Måndag 25 april 2011, kl 16:00
Bollstanäs SK-AIK 1-3 (1-2)
1:a halvlek
2’ 1-0 Jennifer Meier – spelmål
34’ 1-1 Nazanin Vaseghpanah (Hanna Folkesson) – spelmål
36’ Varning till Susan Varli, AIK (hands)
44’ 1-2 Nazanin Vaseghpanah (Malin Diaz) – spelmål
2:a halvlek
75’ Varning till Sarah Fredriksson, AIK (hårt spel)
85’ 1-3 Daniella Chamoun (Nazanin Vaseghpanah) – spelmål
Publik: 286 åskådare på Bollstanäs IP, Upplands Väsby

Laguppställningar
AIK (4-3-3): 1 Sofia Almryd Andersson – 16 Emma Lindqvist (89), 5 Jennie Nordin, 7 Petra Andersson, 6 Sarah Fredriksson – 4 Moa Mattsson (71), 17 Hanna Folkesson (K), 10 Nazanin Vaseghpanah – 18 Clara Markstedt, 21 Susan Varli (85), 8 Malin Diaz.
Avbytare: 12 Daniella Chamoun (71), 11 Shamiram Yakob (85), 15 Alexandra Lindberg (89), 3 Stephanie Wroblewski, 22 Jenny Nauwelaerts de Agé (mv).

Bollstanäs SK: 22 Pernilla Ebberyd - 3 Sofie De Besche, 5 Malin Engdahl (K), 7 Karin Lindström, 8 Sarah Klebark (ht), 9 Ida Hedstad, 10 Emma Vidström, 11 Josefin Jonsson (ht), 12 Mikaela Gustavsson, 15 Jennifer Meier, 20 Heléne Holmgren (79).
Avbytare: 4 Evelina Björklund (ht), 14 Rebecka Dahoud (ht), 18 Mariama Jammeh (79), 6 Ulrika Löv, 19 Lina Hellström, 1 Linnea Ericsson (mv).

Statistik
Skott mot mål: -
- på mål: -
- utanför: -
- i målställningen: -
- täckta skott: -
Frisparkar: -
Hörnor: -
Offside: -

Domare
HD: Annika Andric, Västerhaninge
AD: Magdalena Zambrzycka, Kista
AD: Jan Sörälv, Stockholm

Matchdräkt
BSK:
AIK:

Väder
Soligt, +21, SV 1 m/s.

Milstolpar
-.

Övrigt
-.

Text och statistik: Stefan Mellerborg


Vinst, påskgodis, BB-avslut och Zaragoza-Almeria..


God kväll...

Jaha.. Matchfakta kommer under morgondagen. Tänkte redigera lite å så. Om ni kollat text tv eller var på matchen så vet ni ju att vi vann med 3-1 borta mot Bollstanäs idag. Matchen började lite sådär då vi släppte in ett mål tidigt. Kändes som att vi trodde att det skulle vara enklare eller hur var det?!...

Hur som så tog det en 15-20 minuter innan vi riktigt hittade rätt och det blev väl helt okej. Vi gör två mål genom Naaz och i halvtid så kunde vi disskutera igenom vad vi behövde göra för att fylla på ledningen. Värmen gjorde matchen lite avslagen och båda lagen kändes rätt trötta för att driva upp tempot. Vi kändes ändå snäppet starkare för att orka spela lite mera fotboll i 45minuter till. Men om det var syrgas på BSK så var det ialla fall astmasprej för oss..

I övrigt så var det skönt att få se lite karaktär med en del fina brytningar och tacklingar. Men om vi ska mäta oss på torsdag mot Linköping Lions och Vasalund på söndag så behövs det nog att alla tar på sig sin orange arbetarkostym. Det kommer att behövas. Fint mål av Dani på slutet och även en hygglig kontroll på slutet så kunde vi kliva av planen som vinnare.. Vi vilar imorgon och filar lite på onsdag för att komma tillbaks i fysisk form för att genomföra matchen på torsdag..

Det är lite Champions league känsla med match mitt i veckan samt en ny fight på söndag.. skön... t...


Ja men lite matchinfo under morgondagen och lite mera under veckan!!


Ses å hörs.. Trevlig kväll!


Mina tankar ikväll går till den här mannen.. Jag slutar kolla nu.. Det är inte kul längre.. Men tack! Tack som faan../P-weeStick iväg Jack del IINi vet vilka ni är och ni vet vart ni kommer ifrånTjeeenare mannen..

Jaha.. då var det dags. Årets första derby. Det är ju lätt att en sådan här match kommer lite i skymundan rent massmedialt.. Men det är ju iochförsig Bollstanäs.. Har fått 4 frågor av helt olika människor där igen av dom hade en jävla aning om vart Bollstanäs låg. Så det är ju cred till BSK som har marknadsfört sig bra.

Själv somnade jag som en stock i natt och kommer inte ihåg någonting av de 6 timmar jag sov. Jag hoppas att det kommer att vara såhär resten av säsongen. Det går snabbt till match, man ligger inte å grubblar och man blir okej utvilad för att sprida ännu mera energi. Det var därför jag satte mig här och började skriva dessutom..

Men okej.. till matchen..

Första derbyt i år och Bollstanäs kommer från en oavgjord (1-1) drabbning med Umeå Södra. Vi kommer ju som alla vet från 5-0 mot Gustafs förra helgen och är extremt laddade för att få genomföra matchen. Alla är friska och vad det kändes igår så fanns inget annat än matchen i våra sinnen. Vi vet ju att vid dåliga genomförda matcher så delar Nisse ut "peppisar" och "hopplösa" till dom som underpresterar.. Straff är ju alltid den bästa medicinen..

Vi torskade ju mot Bollstanäs med 3-1 på försäsongen. Kunde väl känna efter den matchen att vi var nog deras bästa spelare. Dom hade några bitar dock som jag tyckte var farliga.. Dom hade ju ett extremt skickligt passningsspel. Dom passade bollen genom lagdelarna och försökte på så viss komma till avslut ganska centralt. Nej men typ Barcelona. Det ska vi ha respekt för. Sen att dom har en del allsvensk rutin i truppen.. ta inte bort det. Vi förlorade ju ändå med 3-1. Det går inte att bortse.. men nu när dom har det mentala övertaget på oss så kan jag ju släppa på spänningen och säga.. Kom & Ta oss.. igen dåra..


 /Monkeyboy

 

Jag vill ju inte dela allt för stora känslor här på bloggen innan matchen. Kan ju bli risk för känslotapp vid matchstart.. Jag håller mig. Men efter matchen, ja då jävlar.. För vad har vi att vänta efter detta..

Tisdag får gå att analysera Bollstanäs matchen.

Onsdagen får gå åt att förbereda inför Svenska cup matchen mot Linköping Lions!

Torsdagen är Svenska cupen mot Linköping Lions.

Sen.. ja sen mina damer och herrar.. Då ligger allt jävla fokus på El clasico.. En match som vi alla har legat å tänkt på sen 10 januari. Vissa sen 17 oktober 2010 då vi åkte ur.. Allt för att se ett ljus i tunneln. Ni som är från Vasalund och har tagit er hit för att läsa.. ha en trevlig fredag, lördag, söndag.. För här kommer AIK..


Ps. Vi har "också" haft scouter på era träningar...

 

Dagens pOnkt och sLut lista:

- Nisses kvadde igår var fantastisk, (Tack Harri Hautamäki)

- Nisses peppisar och hopplösa.. (Stort grattis igår, du behöver heller aldrig fylla 25 igen)

- Nisses... eh... jo men... guns.. eh.. eller.. okej..

- Att Rotebro möter Sollentuna United i div.2 idag på Skinnaråsens IP kl.14 (Ni ser matchen från buss 529 när ni åker till samlingen!)

- Connys förberedelser till matcherna. Du är kung.

- Rolle är också kung.

- Alla som verkar komma den 1 maj på el clasico. Kom Kom Kom, Det blir najs..

- Att herrarna vinner över Syrianska idag..

- Att vi vinner över Bollstanäs idag!

- När Conny hittade lillgnagis död inne i förrådet.. Det var sorg.. Eller så var han jävligt rädd bara..

- Nils


- Min frisyr på bilden! AlbinoPelle..

 (Ps. Jag Gör Riiiiverside dansen!!!)Jo men det var väl ungefär det jag ville säga.. Nu får ni vänta in resultatet från årets första derby. Lite info om Linköping Lions i veckan och framförallt.. El clasico mot Vasalund.. Kom & Ta oss!/P-Sthlm (Ni vet vilka ni är)
Bollstanäs-AIK 25/4 Nu Kör Vi!


Vuxen flicka? Det är frågan,,,,

Det är ingen vanlig dag för det är Jackis födelsedaaaaag,,,,,,,ja må hon leva, ja må hon leva, ja må hon leva ut i hundra de år, ja visst ska hon leva, ja visst ska hon leva, ja visst ska hon leva ut i hundra de år. Stort grattis på 18 års dagen, myndig nu ellllllllllllllle?? aja,,,,Men hoppas du haft en bra dag daaa,,,faacka inte ur bara. Ta hand om dig, gör du nåt dumt så kommer farbror blå o tar dig o låser in dig hahaha.Såhär ser Jackie ut för er som inte  visste,,,,,,,,,,,,föresten, har du fått en minigris som du önska??

Ps. Det va meningen att inte skriva på hela dagen bara för att retas lite, jag tänkte skriva 23.59 innan det blir en ny dag men jag pallar inte vänta tills dess så jag körde nu istället. Bara för att du inte ska bli ledsen!!

All in,,,,,,or all out?!?!

Peace and love.

/ CC


Lillgnagis R.I.P


Den 20e april 2011 är en sorgens dag. En av de våra har gått ur tiden. Lillgnagis blev åtta år gammal och lämnade efter sig en fru och två barn.

Lillgnagis familj ber nu om tid för att sörja och undanbedjer uppvaktning från journalister. Även Lillgnagis husse Conny Andersson ber om tid innan han uttalar sig offentligt.

Begravning kommer att äga rum i Skytteholmsparken i samband med El Klassico den 1:a maj, där samtliga ombeds bära svart sorgeband.En sorgens dag för alla gnagare, vi kommer aldrig glömma dig!Fixiiish, triiixiish .

Hej hej, cha cha.

Lite tankar, ideér, funderingar...

Seriepremiär avklarad - skönt!!

Bra start på säsong, nu fortsätter vi gnugga på och ger järnet varje match.

Första 30-35 minutrarna av matchen var som ett flipperspel där huvet gick fram o tillbaka hela tiden. Tråkigt o kolla på. Många nervösa och lite för enkla misstag, istället för att spela snabbt och enkelt i början. En sak är säker, sluta aldrig springa oavsett om vi spelar bra eller dåligt. Slutet av halvleken blev betydligt bättre, inte minst när vi gjorde 1-0 målet. Då vi kunde släppa nervositeten lite grann och slappna av (då menar jag att vi kan känna ett lugn i oss själva). Det va glädje efter 1-0 (Malin) målet, och det sprider kärlek. Det är alltid kul och så ska vi fortsätta. Plus poäng till Sofia målvakten som sprang hela vägen och firade med resten. Kul kul!!

Andra halvlek kunde vi komma ut och spela vårt spel och det vi pratat om att vi skulle göra. Det blev mer variation i spelet med korta och långa, lite instick o diagola and you name it...sen kom 2-0 målet (Suz) och det va jävligt skönt. Viktigt att sätta tvåan och leda med mer än ett mål. Då är matchen vår och man kan ha kul och fortsätta nöta på. Sen kom 3-0 (Dani) och Gustafs va helt borta/döda kalla dom va du vill. Det blev en stor uppförsbacke för dom. Efter det kom 4-0 målet (Dani) och kort där efter 5-0 (Klara) och matchen tog slut.

Nu blickar vi framåt för en ny vecka (påskvecka) och en ny match och det betyder nya tag o nya förutsättningar. Vi gör bra träningar innan matchen för att känna att vi är igång på riktigt. Själv kommer jag inte kunna va me och träna idag pga TÅJ*VELN. Aja!! Påskvecka betyder mycket mat och mycket godis, men lagom är alltid bäst eller?!?!?! Man kan väl inte avslöja för mkt hur vi ska spela mot bollstanäs? Det enda jag vet är göra mkt mål o ha kul,,,,kom kom kom , kom å ta oss!!

Undra va bollstanäs tänker om oss nu då?! Jag tror att de kommer köra tufft och gå in aggressivt i närkamperna och sen kommer dom spela så jävla tråkigt att dom bara tjongar långt,,,,har jag fel? Återstår o se på måndag,,,,lägger inte ner så mycket energi på dom, för vi bryr oss inte om dom.

Ps. Synd att Syrianska möter AIK samtidigt som vi möter Bollstanäs. Bra match som spelas i JallaVallen (Södertälje). Men men,,,önskar båda lagen lycka till eftersom jag lirar i AIK och är Syrian. Det blir krock annars!! Aja vem bryr sig om dom,,,,kör vi så kör vi. Så enkelt är det.

VA GÖR VI,,,,,NU KÖÖÖR VIII!?!?!?!

/ Katchiiiiiing.


Om Bollstanäs.. ?

 Bollstanäs
är ett villasamhälle i Upplands Väsby kommun i Stockholms län. Området räknas, tillsammans med Odenslunda, som en av fem kommundelar i Upplands Väsby. Bollstanäs var tidigare en del av Fresta socken, som 1952 bildade Upplands-Väsby landskommun.[1]. Bollstanäs ligger öster om E4-an, Uppsalavägen, invid Norrvikens nordvästra strand. I söder gränsar Bollstanäs till Rotebro i Sollentuna kommun.

Bollstanäs har anor som går tillbaka till en ursprungligen förhistorisk by, Grimsta, som 1789 köptes av kamrer Johan Henrik Boll. Han lät bygga en herrgård, som från 1794 benämndes Bollstanäs.[1] År 1907 köptes gården av Rotebro-Bollstanäs Småbruks A/B som styckade av tomter. I mitten av 1910-talet fanns det ett 40-tal egnahem och handelsträdgårdar i Bollstanäs. Orten har därefter utvecklats som villa- och trädgårdsstad och är idag ett tillväxtområde som domineras av modern villa- och radhusbebyggelse.

Kommundelen Odenslunda/Bollstanäs är, med cirka 10 000 invånare, den del av Upplands Väsby kommun som har den lägsta andelen pensionärer och den högsta andelen barn.[2] Det kan jämföras med 1950, då det bodde sammanlagt knappt 1 000 personer i de båda orterna.[1]Ja det va vad vi hittade.. Trist..


AIK-Gustafs GoIF

Finns på YOUTUBE!

Förlåt Gustafs

http://youtu.be/GMIwxERY6Uo

Eee krattis den,,,,,

Det är ingen vanlig dag för det är Moas födelsedag,,,,,,,,,,Ja må hon leva , ja må hon leva, ja må hon leva ut hundra de år,,,,Grattis på 19 års - dagen. Ett år äldre, betyder ett år klokare elller???Här bjuder vi på en skön bild så alla vet vem Moa är.

Ps. Glöm inte o ta me dig nån bakelse imorn till träningen, det är en trend vi har i laget att man ska ta me när man fyller år eftersom vi inte har träning idag. Därför ska vi sjunga för dig imon oxå.

- Jackie glöm inte o ta me tårta på torsdag till träningen eftersom du fyller år på fredag och vi är träningslediga!!!

Faaaaaaaaaaackkkaaa uuuuuuuuuuuuur, riiiiiiiiiiveeeeeeeeeeersiiiiiiiiiiiiiideee motheeeeer**********

Tackadjö!!
/ #12

Ruby tuesday (bruuschan)


Hej hallå

Premiären är avklarad. 5-0 och en del bra prestationer. Vädret var bra, känslan var bra och Conny filmade bra. Vilket gjorde att man kunde få uppleva matchen igen. Min känsla under första halvlek var lite delad och den känslan släppte egentligen inte förens vid 1-0 av Malindiaz. Men i efter hand när jag ser matchen så fanns det detaljer vi både hade pratat om och tränat på som var bra. Inte så bra att det var Real madrid men så bra att det är viktigt att det händer så vi kan göra det bättre nästa gång.

Om vi pratar Real Madrid så kunde vi bjuda upp i andra, men det var nog närmare Barcelona då det nästan kändes som att det bara var ett lag på planen. Gustafs GoIF som vad jag har hört på omvägar ska vara ett lag som har ambitionen att ligga i toppen kändes trötta. Nästa gång får dom helst äta sin gröt innan matchen istället för efter. Förlåt.

2-0 av Susan Varli startades med ett solo nummer av Rosa #1 och 3-0 kom efter att Hanna Folkesson gett "Mannen - Riversiiide" #12 bollen som bjöd på ett prakt mål från 22 meter. 4-0 igen av #12 och 5-0 av Kung-Clara #18. Målskyttar som gör mål igen och framspelningar av spelare som spelat fram förut.

Igår så tittade vi på målen och vi gick ut å tränade på lite mera anfallsspel. en ledig tusdag kommer att följas av intensivare fotbollsträning under onsgda och torsdag för att få en liten kort påskledighet. På söndag så är det en matchförberedande träningen inför årets första derby, Bollstanäs AWAY..

Ett kortare "inför matchen" mot Bollstanäs kommer i veckan! Nu kör vi!


Övriga roliga saker;

- Kajsas kommentar under videoanalysen, "KOLLA HUR DOMAREN SPRINGER HAHAHA".... ok?!

- Att Daniella Chamoun bjuder upp till dans både innan sina mål och även efter!

- Alla 176 personer som kom till matchen, nu kan vi bara blir fler..

- Bilden av Naaz och Folke när dom står upp för varandra! nu kan vi bara bli fler..

- Sättet vi firar 1-0 på.. Vi vet vart vi ska!

- Nisses spanska på bänken.. "Heter det MaLLorca också eller?.." Jävla mupp..

- Att Henke alltid ser så nervös ut när det är match.. Släpp sargen pojk..

- Att vi äntligen är igång..!!!!Ska jag skratta eller gråta?..
Ni som undrar.. Vi finns på Skytteholms IP.. Kom Kom Kom, Det blir najs..


Tjing Tjing.. Hare Godis!


/PJ-SthlmPs. Bollstanäs finest.. Här kommer AIK..

ATTITYD!                                KOM & TA OSS!!!!!


                   

                          STÅ UPP FÖR VARANDRA!!!!Kärlek & Respekt (bilder av Magnus Neck)

AIK-Gustafs GoIF 5-0 (1-0)Flygande start för damlaget

AIK:s damlag fick en flygande start på seriespelet i Norrettan efter 5-0 (1-0) mot Gustafs GoIF i premiären på Skytteholms IP. AIK:s mål gjordes av Daniella Chamoun (2), Malin Diaz, Susan Varli och Clara Markstedt.

>KOMPLETT MATCHFAKTA FINNS LÄNGRE NER PÅ SIDAN<

Premiärdagen i Solna bjöd på de allra bästa förutsättningarna för en bra fotbollsmatch och med ett fantastiskt vårväder där Skytteholms IP badade i sol. Matchen inleddes avvaktande från båda lagen och det märktes ganska tydligt att det var premiär.

Den första målchansen skapade gästerna i den sjunde minuten då lagkapten Therese Lückner nickade strax över ribban efter att hon nått högst på en vänsterhörna. AIK bjöd på sitt första riktiga anfall i den 11:e minuten då mittbacken Jennie Nordin slog en långboll som Susan Varli nickskarvade ut på högersidan där Clara Markstedt kom perfekt in i straffområdet, men i kamp med en försvarare rullade bollen över kortlinjen.

Anna Nykvist var centimetrar ifrån att ge Gustafs GoIF ledningen då hon efter en kvarts spel efter ett inkast fick bollen utanför straffområdet på vänsterkanten och sköt ett skott som nästan strök den bortre stolpen, men AIK undkom ett chockmål med blotta förskräckelsen. Efter en jämn inledning sjönk matchkvaliteten i mitten av halvleken och gästerna kändes något mer aktiva. I den 24:e minuten bröt Gustafs enda forward Lina Hurtig igenom AIK:s mittförsvar, men fick bollen för långt ifrån sig och målvakten Sofia Almryd Andersson kunde enkelt fånga upp den. Minuten senare blixtrade rutinerade Nazanin Vaseghpanah till när hon fick bollen på straffområdeslinjen och sköt ett skott som gick strax utanför den vänstra stolpen.

AIK tog tag i spelet efter en dryg halvtimme och Clara Markstedt var i den 33:e minuten nära 1-0 då hon nådde en långboll före den utrusande målvakten Emmy Danielsson och via knät fick bollen mot mål, men utanför den högra stolpen. Hemmalaget skapade sin första hörna (från höger) i den 34:e minuten och Emma Lindqvist slog en kort variant till Naza som slog ett hårt inlägg som susade förbi alla och gick till inspark. Minuten senare hittade Jennie Nordin återigen Susan Varli med en långboll och AIK-spelaren kom igenom, men skottet gick över mål.

1-0 skulle dock komma innan paus och anfallet inleddes med att Clara Markstedt fick en boll att arbeta med på högerkanten av straffområdet och passade tillbaka till Naza som slog ett hårt inlägg som Susan Varli fångade upp och sköt i ribban. Returen studsade ut på vänsterkanten och innan Gustafs hann organisera sig slog Malin Diaz in ledningsmålet då hon hittade en fri lucka i den högra gaveln. AIK:s tekniska nummer åtta sprang glädjestrålande ut mot spelarbänken där tränare Patric Jildefalk mötte. I slutsekunderna av halvleken svarade Susan Varli för en mycket bra prestation då hon drev igenom hela motståndarförsvaret och kom fri, men skottet gick precis utanför det högra krysset. AIK hade efter en stark avslutning av halvleken en rättvis ledning i paus.

Den andra halvleken inleddes med två bra skott av Nazanin Vaseghpanah, där det andra av dem vållade stora problem för målvakten, men hon lyckades styra bollen till en resultatlös högerhörna. I den fjärde minuten frispelades AIK:s lagkapten Hanna Folkesson vid straffområdeslinjen och försökte placera in bollen till höger om målvakten, men avslutet prickade stolpen och Gustafs kunde rensa undan returen.

Tempot föll betänkligt i den andra halvleken och under den följande tiominutersperioden hände inte mycket förutom att Naza frispelade Shamiram Yakob på högerkanten och hennes hårda avslut räddades av målvakten. I den 62:a minuten lyckades Naza med en bra dribbling centralt utanför straffområdet och fick återigen igenom ett instick. Susan Varli kom helt fri i en liknande position som Folkesson tidigare kommit i och avslutet gick till vänster om målvakten efter marken och 2-0 var ett faktum.

Efter målet tog AIK över spelet totalt och de flesta trodde nog att Clara Markstedt gjort 3-0 i den 71:a minuten då hon förlängde in Emma Lindqvists långa inlägg i mål, men linjedomaren vinkade bort målet för en offside. 3-0 skulle dock komma då inhopparen Daniella Chamoun fick bollen utanför straffområdet och sköt ett skott som var helt otagbart och avgjorde matchen definitivt.

I slutminuterna ökade AIK på siffrorna då först Chamoun fick ett inlägg i straffområdet som hon förvaltade på ett bra sätt och på stopptid fick Clara Markstedt en perfekt löpboll på högerkanten och hon placerade in slutresultatet 5-0 i Gustafs mål. En bra start för AIK som jagar en snabb comeback i Damallsvenskan.

Text: Stefan Mellerborg

Matchfakta
Norrettan, omgång 1
Lördag 16 april 2011, kl 15:00
AIK-Gustafs GoIF 5-0 (1-0)
1:a halvlek
38:16 Ribbskott av AIK (Susan Varli)
38:20 1-0 Malin Diaz (Susan Varli) – retur
46:26 Slut på första halvlek
2:a halvlek
48:19 Stolpskott av AIK (Hanna Folkesson)
54:08 Varning till Fredrika Eriksson, Gustafs (spelförstörelse)
61:12 2-0 Susan Varli (Nazanin Vaseghpanah) – spelmål
69:51 Varning till Hanna Folkesson, AIK (protest)
70:59 AIK-mål bortdömt (Clara Markstedt, offside)
80:11 3-0 Daniella Chamoun (Hanna Folkesson) – spelmål
89:43 4-0 Daniella Chamoun (Jennie Nordin) – spelmål
90:39 5-0 Clara Markstedt (Hanna Folkesson) – spelmål
92:12 Slut på andra halvlek
Publik: 176 åskådare på Skytteholms IP, Solna

Laguppställningar
AIK (4-3-3): 1 Sofia Almryd Andersson - 3 Stephanie Wroblewski (63), 5 Jennie Nordin, 7 Petra Andersson, 16 Emma Lindqvist – 11 Shamiram Yakob (73), 17 Hanna Folkesson (K), 10 Nazanin Vaseghpanah – 18 Clara Markstedt, 21 Susan Varli (73), 8 Malin Diaz.
Avbytare: 6 Sarah Fredriksson (63), 4 Moa Mattsson (73), Daniella Chamoun (73), 9 Therése Boström, 15 Alexandra Lindberg, 20 Jackie Kisch Brunzell, 22 Jenny Nauwelaerts de Agé (mv).

Gustafs GoIF (4-2-3-1): 1 Emmy Danielsson - 20 Denise Sundberg, 11 Lina Cederhorn, 4 Johanna Arnberg, 5 Maria Söderström (88) - 8 Therese Lückner (K), 12 Anna Nykvist (83) - 22 Fredrika Eriksson, 7 Anna Boström (76), 10 Elin Danielsson - 14 Lina Hurtig.
Avbytare: 21 Tine Gråhns (76), 3 Lovisa Sundell (83), Ann-Sofie Österberg (88), 26 Rebecca Rudner (mv).

Statistik
Skott mot mål: 22-3 (8-3)
- på mål: 8-1 (1-1)
- utanför: 10-2 (5-2)
- i målställningen: 2-0 (1-0)
- täckta skott: 2-0 (1-0)
Frisparkar: 8-14 (5-7)
Hörnor: 4-4 (1-2)
Offside: 11-1 (6-1)

Domare
HD: Camilla Lovén, Hallen
AD: Laura Rapp, Årsta
AD: Serdar Akalinli, Stockholm

Matchdräkt
AIK: Svart tröja, vita byxor, svartgulrandiga strumpor
Gustafs: Rödvit tröja, röda byxor, rödvita strumpor

Väder
Soligt, +15, V 6 m/s.

Milstolpar
Sofia Almryd Andersson, Susan Varli, Daniella Chamoun, Stephanie Wroblewski, Sarah Fredriksson och Moa Mattsson spelade sina första tävlingsmatcher för AIK. Susan Varli och Daniella Chamoun gjorde sina första tävlingsmål för AIK. Sofia Almryd Andersson höll sin första tävlingsnolla för AIK.

Övrigt
AIK gjorde avspark och började spela mot Solnahallen. Till matchens lirare utsågs Hanna Folkesson (AIK) och Lina Hurtig (Gustafs). AIK saknade Sofia Simonsson (opererad) och Emelie Karlsson-Wedin (opererad).

Statistik: Stefan Mellerborg


Vägen tillbaka kan börja!

/ Conny

NU JÄVLAR....


Klockan 15:00 på Skytteholms IP så smäller det!!!!!!!!

Fyll comments med lovord!!!!!!!!!!!

HEJA HEJA AIK HEJA HEJA AIK HEJA HEJA AIK HEJHEJHEJ

El clasico?!.. Nej inte än..


Tjena hej.. Gokväll i stugan denna fina fredagseftermiddag!

Hoppas middagen är väl planerad och avslutandevis med att man lägger sig i tid. Match imorgon.. Barca-Real!!!

Skojja...

Getafe spelar väl?!..
Hur som.. Premiär imorgon mot Gustafs GoIF och nerverna är på helspänn och tårna sådär allmänt spända.. Man vill ut å lira nu. Efter måndagens återhämtning och tisdagens ledighet så blev det onsdag. En riktigt bra träning för vi som var där och dessutom så var Sofia Simonsson på besök.. HEJ HEJ

Träningen blev efter en löpuppvärmning, teknik med pinnar och stegar. En keepball 6vs6, 3vs3 på liten yta med mål och målvakt och en avslutande inlägg/avslutsövning. Det var fart, ambition och stundtals bra anfall/avslut. Vi är på G.

Torsdagen bjöd på passningar i triangelform och senare 3vs2 i en omställningsfas. Efter det så väntade 11vs10 på halvplan och där bjöds det på både bra anfallsindicier och även försvarstal. Det var stundtals vackert. Om onsdagen och torsdagen speglar lördagen, ja då är det Real Madrid.. Spela på få touch och spring, flickor SPRING!!! Ja då är det Real Madrid..

Idag fredag så blev det en 23 minuters teori om morgondagens förväntningar, förhållningssätt och givetvis matchplan. Jag tänker inte avslöja något här. Det får ni läsa på söndag.. Efter matchen och förhoppningsvis efter tre poäng..

Jaha.. vad ska man göra nu.. Maxmål och gå hem? Känns sjukt trist.. Det får gärna vara lördag nu!

Nu Kör vi!!  Visa AMBITION!

Tankar inför lördagen!

 

Missa inte matchen nu förbövelen!!! 15:00 avspark!! LÖRDAG 16/4!!!

 

KOM KOM KOM.. DET BLIR NAJS!!!

Mvh

Patric "Jilf" Jildefalk

Ps. Acceptera att man vill vinna...


Dagens Gnagare
/Gnagis

PÅ LÖÖÖÖRDAG SMÄLLER DET MINA DAMER!!

 

3 dagar kvar...

              vs               

AIK-Gustafs GoIF 16/4-2011
15:00 på Skytteholms IP


En smula till dig..


Tjing tjing..

Det blev tyvärr inge resultatkurosia från helgen. Då Mellerborg ej var närvarande så kommer det ingen utförlig statistik. 2-0 till AIK mot Dalhem!!! Naza och MOOOA var målskyttar.. Jennie Nordin fick gult för "RUFF" och Naza för "SURR".. Har just nu en plan på att införa bötessystem på kort för "SURR".. Alla pengar går till den som får direkt utvisning för "TACKLING".. En tvåa nere vid ena hörnet för att tända publiken går inget annat än att prisa!!
Hej Jesus..

Så annars ra..

Jo men ni har ju fått lite bilder från Gotland.. Såg trevligt ut. Resan gick bra men var så väl planerad att det inte fanns så mycket tid för annat. Våra resor brukar ju annars innehålla några pitstopp för aktiviteter. Jag gillar ju naturen och vill därför alltid få med mig något från varje ställe man besöker. Men vi fick en promenad ialla fall.
Båten var sådär.. Hade velat haft flera arcadespel ombord på båten.. Men nu var ju inte jag kapten på den här båten.. Jag hade dock inte heller något att dölja.. (Rederiet nostalgi)

Hur som.. Matchen var bra.. Vi hade dock behövt göra några fler mål för att jag hade kunnat kännt att det var Real Madrid. Vi hade bollen och veckan innan premiären åter få en vinst som vi förtjänade på konton.. (FY FAAN VA SKÖNT, Oskar Linnros..)

Jag slipper ju dessutom att fylla 25 igen..

Låtval inför helgen;

Petter - Kom Kom Kom


(& ta oss)
INFÖR HELGEN

AIK-Gustafs GoIF

Skytteholms IP 16/4 klockan 15:00


Nu kommer det alla har väntat på.. Premiären.. En premiär är alltid en premiär brukar alla säga.
För mig så handlar det om att älska striden. Älska att vi spelar om poäng. Älska att få komma ut på planen och ge allt för sitt lag, sin klubb, sina anhängare och framförallt att för sig själv.. Varför blev inte jag så bra att jag kan få njuta av dessa stunder??!!..

Jag får givetvis njuta av att se mitt lag kliva ut och ge allt, vara nära en idé i spelet som möjligt och förhoppningsvis vinna matchen. Framförallt VISA AMBITION!!

Jag har sett våra motståndare tre gånger spela, jag har en bra bild på hur vi ska vinna.. men framförallt allt jag har det klart vad som ska sägas 3 minuter innan vi ställer oss upp i gången för att sälja oss fruktansvärt dyrt.. (Kom Kom Kom, det blir najs..)

Med nästan alla friska så är vi samlade för att träna bra i veckan, tempo och kvalité så kommer vi göra det här bra. Knyt skorna, nu kör vi.Jag kommer med några fler klocka ord några timmar innan vi kör. ÄLSKA STRIDEN!


PJ


På G mot världspremiär!


GOTLAND
Kan bli en bra jävla helg

God eftermiddag... Nyss hemkommen från kanalplan där våra Herrjuniorer lekte med Bajen, seger 1-4. Sååå slog man på tv:n och såg att ett reserbetonat Everton haft lekstuga borta mot vargarna Wolverhampton. Rekommenderar er att gå in och titta på målen, fotbollsgodis, 0-3 slutade den matchen för övrigt. våra damjuniorer övertog vår planerade match mot Moa Mattssons gamla klubb Danmarks IF, förlorade tyvärr med 5-3 men gjorde en enligt rapporter mycket bra insats. Jackie hängde bland annat två mål. Imorgon så kommer Ni prestera bra fotboll a la AIK Dam 2011 och vända hem med ett avancemang i cupen och kort därefter tar herrarna 3 friska på Råsunda så kan vi glatt summera att detta blev en bra jävla helg! Som sysselsättning på båtresa ikväll så kan Ni roa er med att komma på vilka låtar som skall spelas på Skyttan iår i samband med match. Tyvärr så är det direktiv från förbundet att endast en låt får ha syriansk anknytning. Tråkigt men sådana är bestämmelserna. Sedan skall vi sätta ihop denna skiva, någon som är sugen? Önskar er ett stort lycka till imorgon och en trevlig resa. Vem kör liveuppdatering på bloggen? Köööör hårt - Vinn hårt - visa lite jävla ambition!

Hela JÄVLA Gotland vs AIK
             vs         
HEJA, HEJA, HEJA AIK.. HEJ HEJ HEJ

Gotland "away"

Gotland (Gutlandgutniska) är en svensk ö i Östersjön, cirka 90 km från det svenska fastlandet. Gotland är också, tillsammans med de omkringliggande öarna Fårö, Karlsöarna, Gotska Sandön, Östergarnsholm samt flera mindre öar, ett svenskt landskap. Landskapet är även ett eget län, en egen region samt eget stift. Huvudön är till ytan 2 994 km², länet och landskapet är till ytan 3 151,4 km² medan ytan inklusive insjöar är 3 183,7 km² [2].

Under sommaren besöker mängder av turister Gotland, inte minst det världsarvsförklarade Visby, som är öns enda stad.

Gotland har fått sitt namn efter folkslaget gutar, vars förled gut- torde härröra från äldre urgermanska med betydelsen utgjuta, möjligen som en beteckning för män och är etymologiskt identiskt med folknamnet goter. Det ursprungliga namnet på ön var Gutland,(a) kutlandi 1000-talet, med runskrift, vilket med latinska bokstäver blir a Gutlandi. På 1300-talet skrevs namnet som Gutland. Förledet betecknar gutar och efterledet är 'land'. Detta kan tolkas som 'område, rike' eller som 'ö'.[3] I såväl svenskt som danskt talspråk assimilerades "tl" till "ll" (jämför med Jutland/Jylland), vilket gav upphov till formen Gulland.[4]

Dagens svenska namn Gotland med o härrör, likt många andra namn längs Sveriges kuster, från lågtyskan genom a-omljud[4]. Till början av 1920-talet stavades Gotland med två t som Gottland.[5][6]

Gotland är en stark jordbruksbygd. Den agrara sektorn tillsammans med turismen sysselsätter flest människor (bortsett från den offentliga sektorn). Främst odlas vete och sockerbetor, dock är sockerbetsodlingen på nedgång sedan Danisco lade ner sockerbruket på ön. Dessutom finns det en vingård på södra delen av ön, och det pågår även försök med framställning av rom från sockerbetor. Det finns även en lång tradition av fåravel och boskapsskötsel på ön.

Turismen är idag Gotlands kanske viktigaste näring, och därtill en näring som oavbrutet växer sedan mer än 100 år tillbaka. Antal besökare ökar hela tiden, och med dem får allt fler personer möjlighet att försörja sig, helt eller delvis. Bland försörjningsområdena kan nämnas transportföretagen, hotell, campingplatser och inte minst den mycket omfattande privatuthyrningen av bostäder. Vidare restauranger, livsmedelsbutiker, museer och andra turistmål, nöjesliv inom alla områden samt mängder av konsthantverkare och konstnärer som säljer större delen av sin produktion under sommarperioden.

Gotlands näringsliv har dominerats/domineras av sten-, cement-, livsmedels- och elektronisk industri. Tidigare var Försvarsmakten vid sidan om Gotlands kommun den största arbetsgivaren på ön på grund av öns läge mitt i Östersjön, nära dåvarande Sovjetunionen, men försvarsmakten avvecklade sina resterande verksamheter på ön helt 2005. Elektronikindustrin försvann till större delen när storarbetsgivaren Ericsson/Flextronics lade ner sin fabrik i Visby i början av 2000-talet. I stället har på 2000-talet tjänsteföretag vuxit kraftigt, bland dem Payex och Svenska Spel.

De flesta företag på ön är idag små. Bara 20 av öns samlade företag hade år 2009/10 fler än 100 fast anställda. Den i särklass största arbetsgivaren är Gotlands kommun, med 6 340 anställda (inklusive drygt 500 med visstidsanställning). I storleksordning därefter kommer ett antal företag med cirka 400 anställda: Rederi AB Gotland, Payex, Svenska Spel och Cementa. [14]

Gotland har varit bebott sedan mycket lång tid. Landskapet har 42 000 kända fornlämningar.

Redan under stenåldern var Gotland befolkat av säljägare och fiskare. En sådan boplats har varit grottan Stora Förvar på Stora Karlsö, en annan Ajvideboplatsen på Ekstakusten innanför Karlsöarna.

Ön har talrika lämningar från brons- och järnålder liksom från folkvandringstid. Stora gravfält finns exempelvis vid Trullhalsar och Gålrum. Talrika bronsåldersrösen, på gotländska kallade rojr (= rör) finns runt om på Gotland; det största är Uggarderojr i Rone. Även skeppssättningar från bronsåldern är vanliga.

Öns position mitt i Östersjön gjorde att gotlänningarna tidigt blev en sjöfararnation. Redan från tidig järnålder finns talrika fynd som visar på kontakter med fjärran länder.

Bildsten med motiv ur berättelsen om Völund (Gotland ca 700-800 e.Kr.).

Från 700-talet finns på Gotland ett stort antal unika bildstenar, som ofta visar seglande båtar med svärds- och sköldförsedda besättningar. På dessa framträder vikingens vardagsvärld i en bildrikedom som fått forskningen att kalla dem "forntida seriemagasin". [7]

Under vikingatiden blev Gotland ett av norra Europas rikaste områden. Gotländska handelsbönder (farmän) bedrev omfattande och långväga handel mellan Väst- och Östeuropa. Gotländska bönder hade ett eget handelsfaktori i Novgorod, kallat Gutagård. Bland annat hade gotlänningarna i praktiken monopol på handeln med gråverk (ekorrens vinterpäls), som var mycket eftertraktad av kungahusen i hela Europa, och flera andra varor från österled. Om handelsböndernas ofantliga rikedom vittnar det stora antal guld- och silverskatter som fortfarande grävs fram ur den gotländska jorden - fler än i något annat svenskt landskap. Spillingsskatten, hittad 1999, innehöll 14 000 mynt. Den vägde totalt 67 kilo och är världens största vikingatida silverskatt.Ytterligare ett tecken på gotlänningarnas rikedom är de 95 stenkyrkor (med prästgårdar och ofta kastaler) som gotlänningarna uppförde och gradvis utvidgade från 1100-talet och 200 år framåt. 92 av kyrkorna är fortfarande i bruk.

Under 1100-talet började gotlänningarna formalisera sina förbindelser med omvärlden, såväl inom handeln (flera handelstraktat ingicks med bl.a. tyska Lübeck[8]) som med den framväxande kyrkliga organisationen där man kom att ingå i Linköpings stift ca AD 1130.[9] Vid denna tid började man även ge ut egna mynt, med förebilder från tyska och frisiska samtida myntningar [10]

I mitten av 1100-talet började Visby växa fram som stad och handelsplats. Det tidigaste skriftliga omnämnandet av staden är dock först från ca 1225, i Henrik av Lettlands krönika [11]där ”Wysbu” omnämns som hamn för tyska pilgrimer. Staden var från början rent gutnisk men blev med tiden samlingsorten för "många folkslag", som företalet till Visby stadslag säger. Talrikast var tyskarna, och Visby blev medlem av Hansan. Under lång tid var Visby i handelspolitiskt avseende ledande för en stor del av norra Europa. Visby blev med tiden en farlig konkurrent för landsbygdens storhandel. Splittringen föranleddes också möjligen av Visbys stora andel tyskar, vilkas lojalitet, helt naturligt, låg hos sina tyska bröder snarare än hos den gutniska befolkningen. Visby ringmur, som började byggas cirka 1250, var framför allt ett skydd mot landsbygden. Konflikten mellan stad och land ledde 1288 till inbördeskrig.

I slutet av 1200-talet och början av 1300-talet försökte den svenska centralmakten ansluta Gotland till Svea rike. 1285 mötte Magnus Ladulås representanter för tjugotre hansastäder på Kalmar slott. En överenskommelse slöts om att Gotland skulle tillhöra Sverige. I praktiken var centralmaktens inflytande inte självklart. 1313 företog kung Birger Magnusson ett krigståg till Gotland för att tvinga allmogen att betala högre skatter. En gotländsk bondehär slog kungen i slaget vid Röcklinge backe i Lärbro socken.

Under 1300-talet började högkonjunkturen för Gotlands och Visbys handel att vika. Lübeck blev en allt viktigare handelshamn, och gotlänningarnas handelsmonopol i österled bröts. Cirka 1350 drabbade digerdöden ön. 1361 landsteg den danske kungen Valdemar Atterdag på öns västkust, och krossade slutligen den dåligt utrustade bondhären vid ett oerhört blodigt slag utanför Visbys murar. Staden ska då ha öppnat sina portar och blivit hårt brandskattad, men de historiska fakta är osäkra. Klart är dock att kombinationen av digerdöd och krig minskade Gotlands befolkning mycket kraftigt. En lång nedgångstid för ön började. I slutet av 1300-talet blev Gotand tillhåll för sjörövare, de så kallade vitaliebröderna. Ön blev under lång tid en spelboll i den nordiska politiken. I olika omgångar erövrades Visby av den Tyska orden, av drottning Margaretas unionstrupper, av Erik av Pommern, av Kristofer av Bayern och av Karl Knutsson. 1525 ska lübeckarna ha bränt en stor del av Visby.

Vid freden i Brömsebro 1645 blev Gotland åter svenskt. Wisborgs slott i Visby, som tidvis varit en utgångspunkt för sjöröveriet som bedrevs från ön, sprängdes och revs av danskarna när de för andra och sista gången avträdde ön till svenskarna 1679. Ön förde en tynande tillvaro även efter försvenskningen. Det svårt härjade Visby började återuppbyggas i slutet av 1600-talet, men dess roll som internationell storhamn var över sedan länge. Övriga delar av ön präglades av isolering och fattigdom. Under 1800-talet började jordbruket utvecklas. Öns vidsträckta myrar dikades ut. Mot slutet av århundradet påbörjades en viss industrialisering i Visby och järnväg drogs över ön. 1900-talet präglades först av den ökande industrialiseringen, men så småningom av den allt mer dominerande turismnäringen. Gotland började bli populär som turistort bland det sena 1800-talets societet genom prinsessan Eugénie som bodde i Västerhejde på västra ön sedan 1860-talet. Stora sommarvillor uppfördes på 1910-talet i badorten Ljugarn, och 1955 grundades Vitvärs semesterby som den första i sitt slag på ön.


Naturen på Gotland skiljer sig avsevärt från övriga Sverige. Det beror dels på öns isolerade läge och en senare rationalisering av jord- och skogsbruket än i övriga landet. Den viktigaste faktorn är dock den karga kalkstensberggrunden, som skapat förutsättningar för en mycket speciell artflora. Gotlandssnok, brun ögontröst och gotlandssippa är exempel på arter som endast finns på Gotland.[12]

Gotlands historia går cirka 400 miljoner år tillbaka i tiden, till den period som kallas silur. Vid denna tid låg Sverige nära ekvatorn, och Gotland var en tropisk korallrevmiljö i ett grunt och varmt hav, rikt på många djurarter, till exempel sjöliljor, armfotingar och trilobiter.

Runt reven lagrades under årmiljoner döda organismer och slam, som tillsammans med korallerna byggde upp en berggrund av framför allt kalksten och märgelsten. Den gotländska berggrunden är därför mycket rik på fossil.

Sin nuvarande form fick ön av is och vatten under och efter den senaste istiden. På öns västra sida reser sig på många avsnitt mäktiga klintstup. På några ställen finns dessa under vattnet och bildar så kallade pallkanter, utanför vilka djupet kan vara mycket stort. Den östra sidan är i huvudsak flack, med långgrunda stränder. Den högsta punkten är Lojsta hed mitt på ön, som ligger 83 meter över havet.

Ön har omväxlande alvar och hällmark, lågväxande tallskog och lövängar, odlings- och betesmark. Tidigare var ön starkt präglad av ett flertal mycket vidsträckta myrar. De flesta av dessa dikades ut under 1700- och 1800-talen och togs då i anspråk av jordbruket. Ett antal insjöar (kallade träsk) finns fortfarande kvar, bland annat Tingstäde träsk och Bäste träsk.

Stränderna utgörs av klapperstensfält, strandvallar och raukar, omväxlande med långa, populära sandstränder.

Växtligheten är artrik med bland annat många arter av orkidéer. Det milda klimatet gynnar många ovanliga växter. Öns blommande vägkanter är berömda.[13]

Fågellivet är intensivt. Bland annat finner man Östersjöns enda fågelberg på två öar utanför Gotlands västkust - Lilla Karlsö och Stora Karlsö. Landskapsväxt: Murgröna Landskapsfisk: Piggvar Landskapsfågel:Svartvit halsbandsflugsnappare

Sälkolonier finns norr om Fårö och på Lilla Karlsö. Många vanliga däggdjur, som älg, grävling och vessla, saknas på Gotland. För närvarande finns inte heller någon viltlevande vildsvinsstam på ön. Privatpersoner har inplanterat rådjur, och ön har idag en kraftigt växande stam.

Gutniska är på Gotland det ursprungliga egna språket. Det utgör en separat gren av de nordiska fornspråken jämte den fornvästnordiska (isländska, färöiska, norska) och den fornöstnordiska (svenska och danska) avdelningen. Gutamål är ett gammalt talspråk och dialekt. Gutamålet har sitt ursprung i gutniskan, men det har, bland annat på grund av Gotlands politiska tillhörighet, inte status som språk, utan räknas som en dialekt av svenska (på samma sätt som skånska räknas som en svensk dialekt trots att den härstammar från forndanskan). Dialekten har på senare tid, liksom de övriga i Sverige, påverkats kraftigt av rikssvenskan. Olika områden har emellertid påverkats olika mycket. Det råder således kontinuerliga övergångar mellan öns olika dialekter, från de mest ålderdomliga till de som mest påverkats av svenskan./Kom å ta oss!


Discoturken,,,,,

Hallåååj i stuuugaan , tja, tjo, hej hej, cha cha,,,,,,

Måste bara säga att jag har saknat er alla i laget, det är för j*vligt o vara sjuk. Det är det värsta som finns!! Men jag är på bättringsväg och hoppas kunna vara med nästa vecka. Vill även passa på att önskar er lycka till på söndag mot Gotland, rör om lite stället där nere. Hade jag varit med hade jag skakat om stan lite o faackaat ur (som vanligt) speciellt till låteer riiiiiiiveeerside.

Aja nog med det. Ville bara säga att ni måste ha koll på den nya discoturken, han e en legend asså. HAHA

checka in detta: http://svt.se/humor/anagina#video2211466=2370950

Det är min nya idol, så gör jag mål nångång så kommer jag göra som discoturken, ta en 20 lapp och fråga om jag kan köpa nån. HAHA nää ja skoja, men kolla på klippet så får ni ett gott skratt.

Kom å ta oss!! Vi finns på skip,,,,

/ Türken


Hello bitches,,,,cha cha bloggen.

Jag lovade att komma med bilder från fotograferingen, och självklart så gör jag det jag lovar. Men jag ber om ursäkt att det har tagit lite tid, jag har varit sjuk o legat i sängen helt förstörd. Men här kommer ni få se AIKs trupp 2LAX11 och självporträttsbilder , kom å ta oss.

Ps. Lägg märke till att jag står och inte sitter (första  gången i mitt liv) haha.
Lagbild - AIK 2LAX11 (Moa Mattson fattas).Jenny Nauwelaerts de Agé # 22Sofia Almeryd # 30El capitano Hanna Folkesson # 17 - RESPEKT!!Nazanin Vaseghpanah # 01Jennie Nordin # 5Sarah Fredriksson # 6Petra Andersson # 7Malin Diaz # 8Therese Boström # 9Emelie Karlsson-Wedin # 10Shamiram Yakob # 11Daniella Chamoun # 12Alexandra Lindberg # 15
Emma Lindqvist # 16Klara Markstedt # 18Stephanie Wroblewski # 19Jackie Kisch Brunzell # 20Susan Varli # 21


Köör vi så köör vi, så enkelt är det!! Riiiiiiiiiiiiiiiiiiiiivvveeeersiiiideeeee motheeeer*****

Niickyy sthlm says , i am in the house in the building, fuuuuuuuuuuuuuck yyy aaaaaall .

- Har saknat alla i laget faktiskt, kööör håårt så ses vi snart. 
 
Puss o kram
/ # 12In my big mouth you can fly a plane.. slowly down the hall of fame

Jo men hallå, tjena.. Hej!

Hoppas att alla mår bra. Själv bor det en 73årig finsk motorcykelhuligan i halsen på mig. Låter som man har rökt 27 cigaretter (bara idag!) och dragit i mig en flaska 12 årig malt whiskey.. Så där ser ni! Det var ingen utgång i helgen.. Det var en motorcykelhuligan som åkte ner i halsen i fredags.. Någon gång mellan 00:13 och 06:27.. (Det var då jag sov!)..

En delad måndagsmorgon, en okej träningsmatch igår (matchfakta längre ner!), Sunderlands stor torsk mot City (trist), Derbydag! (tippar 0-0, hoppas på 5-0), halvtråkigt väder och som sagt nått i halsen..

Tänkte skriva lite om matchen i helgen med några passande bilder samt avslutande om kvällens stora med en längtan av seriepremiär..HEJ HEJ

(Hälsningar Napoli ultras)

 

AIK-Lidingö 11-1 (4-0)

Ja, vad går att säga om detta "genrep" inför Norrettan. Valde jag fel motståndare eller var vi så bra? Något som går att credda var givetvis att vi faktiskt tog tag i matchen från start. Vi höll inte igen. Det fanns en liten period vi drog ner tempot lite men då ledde vi med 3-0. Vi har ju fått ställa in två träningsmatcher pga att den här fantastiska "Vinna cupen, vinna cupen AIK" ska spelas.. Givetvis när träningsmatcherna är.. Matchen började riktigt bra med 100%-0% bollinnehav och fint passningsspel som resulterade i mål. Man kunde inget annat än att köra två klapp och tycka att vi för någon minut var Real Madrid.. Linkan fick sätta en straff (kul!).. Sarah som för övrigt fick av sig morgontofflan i andra halvlek tyckte att det var roligast att stå i muren;


 Tillbaks till matchen:

Vi började som sagt bra med bl.a. 100%-0% i bollinnehav och fint passningsspel till 1-0... Det som blev extremt viktigt i den här matchen var ju att vi fick träna anfallsspel. Bra kombinationer och vi gjorde många saker som passade oss bra. Vår stil började födas.. I försvarsspelet så börjar det sätta sig med positioner. Vi går framåt, vi skruvar lite mer för varje dag..


Sköna grejjer från matchen;

 - Att Sulan Varli äntligen fick göra mål.. Efter 109 missade chanser i cup matchen mot Nyköping..

 - Att Clara Marklund (sponsrad av Keino) fick göra mål..

 - Att Sarah fick av sig morgontofflan och sköt med Jimmy Dixons gummistövel i mål.. Hon visade känslor.. och ambition!!

 - Att Henkes flickvän skickade Joel Kinnamann istället för Henke själv.. (e inte Kinnamann bajare?)

 - Domarna.. Världsklass.. Värmde inte ens upp.. Dömde tydligen super-sexxan på kvällen sen!

 - Att det blev bengaler på A-plan när Linkan slog in sitt andra mål för dagen!

  

 

Joel Kinnamann?? - Henke?


 

Clara blev så glad när hon hade gjort mål så det blev en "tvåklapp"!!

 

 

Bäst just nu! Orange skor....Så,ra.. Nu ska jag börjar titta på nått skönt boende på Gotland.. Vi ses där va?

Söndag 10 april. 12:30 i Visby.. Exakt spelplats återkommer jag med!

Luta er bakåt för en stund för ikväll så står vi alla för 3 poäng på Råsunda och en derby vinst..
Inte för att vara den.. men alla tränare (troligtvis dem i det blåa laget under kvällen) som står i Giins.. Skändar sitt klubbmärke.. Bär man giins till vardag, okej.. Men till det finaste som finns.. Sitt klubbmärke.. Tur att vi inte har det så i AIK.. VÅGA VÄRGA GIINS TILL MATCH!!!

Hörs!

PJ


 


 


AIK-Lidingö 11-1 (4-0)


AIK:s damlag besegrade division två-laget IFK Lidingö FK med hela 11-1 (4-0) på Skytteholms IP inför drygt 70 åskådare. Forwarden Clara Markstedt blev bästa målskytt med fyra fullträffar.


>FULLSTÄNDIG MATCHFAKTA FINNS LÄNGRE NER PÅ SIDAN<


Susan Varli inledde målskyttet redan i den första matchminuten efter att Clara Markstedt slagit den målgivande passningen från högerkanten. Mindre än sju minuter senare var det dags igen då Sarah Fredriksson från vänsterkanten hittade Varli framför mål.


AIK tilldömdes en billig straff i den 32:a minuten och var inte matchen avgjord innan så var den det definitivt när Emma Lindqvist satte bollen till vänster om målvakten och 3-0 var ett faktum. Slutsiffrorna stannade vid 11-1 efter att AIK slagit av på takten under slutkvarten.


Text: Stefan Mellerborg


***


Matchfakta
Träningsmatch 4
Söndag 3 april 2011, kl 12:00
AIK-IFK Lidingö FK 11-1 (4-0)
1:a halvlek
00:57 1-0 Susan Varli (Clara Markstedt) – spelmål
08:21 2-0 Susan Varli (Sarah Fredriksson) – spelmål
31:34 AIK tilldömdes straffspark (Clara Markstedt fälldes av Annelie Andersson)
31:43 Varning till Annelie Andersson, IFK (straff)
32:30 3-0 Emma Lindqvist – straffspark
40:06 4-0 Clara Markstedt (Susan Varli) – spelmål
45:13 Slut på första halvlek

2:a halvlek
49:00 5-0 Nazanin Vaseghpanah (Susan Varli) – spelmål
52:37 6-0 Sarah Fredriksson (Hanna Folkesson) – spelmål
54:12 7-0 Susan Varli (Shamiram Yakob) – spelmål
55:08 Varning till Susan Varli, AIK (hårt spel)
56:09 Stolpskott av AIK (Sarah Fredriksson)
57:56 8-0 Clara Markstedt (Nazanin Vaseghpanah) – nick efter högerhörna
60:07 8-1 Elin Flyborg (Tina Kindvall) – spelmål
62:51 Varning till Katarina Larsson, IFK (frilägesvarning)
63:46 9-1 Emma Lindqvist (Shamiram Yakob) – spelmål
64:29 Ribbskott av AIK (Susan Varli)
64:32 10-1 Clara Markstedt (Susan Varli) – retur
75:35 11-1 Clara Markstedt (Sarah Fredriksson) – spelmål
86:14 Varning till Elena Öhman, IFK (protest)
90:08 Slut på andra halvlek
Publik: Ca 70 åskådare på Skytteholms IP (c-plan), Solna


Lagsuppställningar

AIK (4-3-3): 22 Jenny Nauwelaerts de Agé – 15 Alexandra Lindberg, 5 Jennie Nordin, 3 Stephanie Wroblewski, 16 Emma Lindqvist – 11 Shamiram Yakob, 17 Hanna Folkesson (K), 10 Nazanin Vaseghpanah – 18 Clara Markstedt, 21 Susan Varli, 6 Sarah Fredriksson.
Avbytare: 23 Veronika Steen (77), 24 Andrea Hansson (77), 25 Elin Bragnum (77), 26 Hanna Droh (77), 1 Sofia Almryd Andersson (mv).


IFK (4-2-3-1): 1 Cecilia Lagerwall – 11 Elena Öhman, 12 Annelie Andersson, 30 Katarina Larsson (64*), 5 Amanda Kajström – 4 Therese Brogårde, 15 Emma Flyborg (63) – 24 Camilla Brishammar (K, 50, 81), 16 Tina Kindvall, 14 Elin Flyborg (81) – 10 Petra Stalbohm (76).
Avbytare: 25 Malin Gibrand (50), 34 Linn Karlsson (63), 29 Clara Ledin (65*), 32 Ida Sundström (76).


Statistik
Skott mot mål: 36-6 (14-3)
- på mål: 21-3 (7-2)
- utanför: 11-0 (6-0)
- i målställningen: 1-0 (0-0)
- täckta skott: 3-3 (1-1)
Frisparkar: 10-12 (2-9)
Hörnor: 9-1 (5-0)
Offside: 2-1 (1-1)


Domare

HD: Gojko Jajic
AD: Marinko Mrnjevica
AD: Miroslav Stojkovic


Matchdräkt
AIK: Svart tröja, vita byxor, svartgulrandiga strumpor
IFK: Blåvitrandig tröja, blåa byxor, vita strumpor


Väder
Mulet, +8, S 5 m/s.


Övrigt

AIK gjorde avspark och började spela mot Solnahallen. Till matchens lirare utsåg aikfotboll.se Susan Varli (AIK) och Elin Flyborg (IFK). AIK saknade Sofia Simonsson (opererad), Emelie Karlsson-Wedin (opererad), Jackie Kisch Brunzell (lår) och Daniella Chamoun (sjuk) samt kvartetten Petra Andersson, Malin Diaz, Therése Boström och Moa Mattsson som spelar med F19-landslaget. Spelet var avblåst mellan 28:13 och 28:24 då en boll kom in från b-planen (och hämtades av en spelare därifrån) samt mellan 34:14 och 34:43 då Sarah Fredriksson (AIK) låg skadad i offensivt straffområde. Elin Flyborg tog över lagkaptensbindeln när Camilla Brishammar byttes ut. Camilla Brishammar tog över lagkaptensbindeln när Elin Flyborg byttes ut. IFK Lidingö spelade med nio utespelare i nästan en minut efter att Katarina Larsson skadad lämnat planen.


Statistik: Stefan Mellerborg


kul att modebloggarna har hittat hit...

Visst lag pink hade städvecka men några av dom tappa kontrollen....Naza har kommit till AIK för att städa!Bra jobbat idag tjejer, och jag lovar att alla åt nyttigt på max! INTE

Hälsning till nummer 12: we need you.........re music!

XOXO anonym

Matchen slutar 11-1

Kul att målskyttet lossnade på flera håll och att vi hela tiden fortsatte producera. Nu väntar en resa till Gotland och andra omgången i Svenska Cupen. Men innan det en härlig träningsvecka... Nu kör vi!

Fyra st byten

Av gick Naza, Kajsa, Alex, Clara. In kom, Veronika, Lulle, Hanna Droh och Andrea

9-1, 10-1 & 11-1

Linkan får drömträff från 30 meter. I samband med målet hörs jublet från A-plan. Herrarnas sista träning inför derbyt imorn! Vi sänder en tanke och hoppas vårt resultat idag är en ledstjärna till morgondagens derbykross. 10-1 görs av Clara Markstedt som snappar upp returen efter ribbskott. Det elfte målet görs av Sus efter framspelning av Kajsa.

8-1

Från ingenting kommer Lidingös nr 14 fri och rundar Jenny och lägger in den i öppet mål

8-0 - Clara Markstedt

På en stenhård hörna från Naza så nickar Clara in den i nättaket. Målet sponsrades av Keno.

5-0 - Naza, 6-0 - Kajsa, 7-0 - Sus

Efter ett fantastiskt instick från Sus kommer Naza ren och placerar den mycket fint till höger om målvakten. Inga byten gjordes i halvtid i AIK. I minut 53 får Kajsa drömträff med morgontofflan, rääääätt upp i krysset. I matchminut 55 är Sus påpassligt framme och trycker från nära håll in 7an. Bra start av andra! Kajsa har i 59e minuten ett avslut i stolpen!

4-0 i halvtid

Man kan ju sammanfatta första halvleken med att AIK är klart mycket bättre och att Lidingös bästa chans var på en frispark efter missförstånd hos de svartgula. Jenny gör dock en mycket bra räddning.

Minut 41, 4-0

Wrobban slår en fin djupledsboll till sus som tar en 40 meterslöpning och tar sig förbi sin försvarare, sätter den snett inått bakåt till Clara som trycker in den från nära håll. Bra anfall!

Minut 32, straff för AIK

Clara Markstedt löper igenom på en fin djupledsboll och rivs ner. Linkan placerar den säkert till vänster om målvakten som hittade ngt i andra hörnet. AIK för spelet men faller tyvärr ner i de blåkläddas tempo. Nu krävs en höjning av tempot så kan det här bli förssäsongens målgladaste match.

Täningsmatch mot IFK Lidingö

AIK ställer upp med följande lag: Jenny, Alexandra, Wrobban, Nordin, Linkan. Shammo, Folke, Naza. Clara, Sus, Kajsa. Efter 2 minuter tar AIK ledningen med 1-0, man har bollen från avspark och spelar sig igenom Clara spelar fram Sus som styr upp den i krysset. Däremellan så sticker Lidingö upp och har ett friläge men det reder ut sig efter bra hemjobb av Nordin. I matchminut 9 ökar Gnaget på till 2-0, åter ett bra anfall. Assist Kajsa och mål av Sus.

Tjo hej!

Heej allesammans de va länge sen!

Förlåt för den dåliga uppdateringen men det har varit väldigt mycket här borta i Ukraina.
Va ska man säga om landet då... Inget charmigt land direkt iaf. Färgen grå beskriver det mesta här borta. Vädret är grått, träden, husen, vägen ja till och med köttfärsåsen är grå.
Vi har fått Köttfärsås med spagetti varje dag. Ketchup har blivit våran bästa krydda här nere eftersom dom inte kryddar maten med några kryddor alls känns de som.

Jaa annars då? Jo men det är bra, hotellet är fräscht.... INTE.
Dock så har vi skaffat oss en ny homie från skåne, Elena Sadiku från Malmö. Hon är med i sifferleken och jag måste ta ett kort på hennes armar för dom är heeeelt blåa.

I Torsdags spelade vi match mot Schweiz. Det blev 1-1... Vi var väl inte direkt nöjda med den matchen, vi skulle ha spelat lite enklare och satt mer "långbollar". Men till andra (som spelades idag) slog vi mer långbollar och gjorde det vi hade bestämt oss för. Vi kom fram till att vi var väldigt nöjda med dagens prestation men inte med resultatet som blev 0-0...
Så nu har vi inte sakerna i egna händer. Tjeckien och Schweiz måste spela lika och vi måste göra många mål för att gå vidare.
Får hoppas på det bästa helt enkelt.

Hoppas att ni har det bra där hemma och tränar på som vanligt. Kan säga att jag SAKNAR er massvis!
Jag och Petra pratade om att vi verkligen älskar laget, det är så sjuuukt skönt lag och det ska bli ett riktigt roligt år med er fliiickor :)

Hur som helst ta hand om er!! Saknar er (även dig putte)!


// número ocho

RSS 2.0