Silenzio stampaNi får vänta en dag...

cha cha bloggen

Haaallåååå däääär........

Sköön seger igår, därför mår man riktigt bra fast man har ont lite här o där. Ville bara säga det, skönt som fan.
Nu jävlar kör vi vidare,,,,,kör vi så kör vi!!
Ses imorn, njut av ledigheten o solen.

Tjing tjing .

/ DCNjut av bilden o glädjen!!

PUSS PUSS

CL-känslor, Xbox, Gandalf och Glädje.. Hej Hej

En bild säger mer än 1000 ord!
Tjena alla Rymdgrisar...

Jag hoppas att det inte är för mycket rulltårta såhär på måndags förmiddagen!

Det blev ju en fin film här över. Förhoppningsvis en motivationsfaktor. Även bilden säger ju väldigt mycket.. Ni som har koll på vem mannen brevid mig är behöver ju ingen elevatorpitch.. Men ni som inte vet så finns det bara en sak att säga: HANS FRIMAN.. Vilken legend.. Denna man har gjort mycket i sina dagar.. Han är ju dessutom 139 år idag.. Han levde ju sina första 9 år i vatten.. Har dessutom träffat Gandalf.. SANT..

Något annat värt att veta om Hans är att han faktiskt polade med Moses ett tag.. Det var innan han träffade sin fru.. och skaffade barn..

Ps. Det här var det enda färgfotografiet jag hittade på honom!

Nu innan vi går till dagens match så måste jag efter lite inspiration av en vän skriva om en helt annan match..Det surras om...


Barcelona-Real Madrid 0-4 (0-1). 24/6-11 "Hemlig ort". Fifa 11 på Xbox.

Referat:

Dagen var framme. Inte midsommar utan något helt annat. Det hade pratas i flera veckor om en kamp fingrarna imellan. Reals manager för dagen Jens Matsgård hade några dagar innan lurat iväg mig på casino cosmopol för att in-ge ett lugn. Han ville visa att det inte bara var på liv och död utan att vi skulle vara avslappnade inför duellen.. Det komiska i det hela var bara att vi hade ingen jävla aning om när drabbningen skulle ske..  

Vi hade pratat länge omhur, var och när vi skulle mötas. Men ingen hade någonsin något riktigt svar. Då midsommar började närma sig så kom ju även en ledighet och givetvis ett skäl för mig att få åka hem. Hem till sin familj för att slappna av, äta god mat, vara med nära och kära och givetvis bara få vara Patric..

Men som jag nu har lärt mig så verkar det bo en liten "bajare" inom Jens Matsgård...

Mitt på midsommarafton.. Efter "något" glas vin och X-antal whiskey så får jag ett samtal.. Det var inte gol-Conny som ringde utan Jöns Mötsgård... Han sa att han var i närheten för att göra upp. Helt oförberedd med troligtvis överdimensionerade känslor och säkert större till antal.. Det fick mig att tänka på ryktena från några veckor tillbaks då tydligen Jöns hade dykt upp hemma hos en 11 årig pojke och vunnit med 28-0 för att sedan skratta hånfullt och slå pojken i magen. Dessutom stulit.. LÄS "STULIT".. Pojkens lördagsgodis... Dessutom skrattat hånfullt efter.. Vilken kävla Jöns..

Men hård som jag är så tog jag tjuren vid hornen.. Jag svarade att jag väntade.. Jag väntar uppe i brorsans rum.. Kör vi så kör vi!

När Jöns några minuter senare dyker upp så öppnar han med fulla knep som att ta lite för hårt i handen när han hälsar, gärna körde en 80/20 i groggen han hällde upp till mig, började limma på min morsa och dessutom körde den här när man ruffsar hårt med handen i frisyren.. Skit töntigt.. Kom igen..

Undra vad disciplinnämnden säger om detta..

Lillebror hade fått igång Fifa och både jag och Jöns KLEV in i rummet.. Nu var det dags.. Någon vecka tidigare så hade ju Jöns gått segrande ur en battle efter 20 sekunder.. Nästan rekord.. Mitt mål idag var att hålla honom på stången.. eller hur man nu säger..

Det gick ganska snabbt att märka att Jöns var taggad till tänderna. Han närmast tuggade fragda.. Jag själv satt lite som en rysktant och frågade om någon vill köpa bröd.. Jag hade inte kommit igång än..

Jag hade valt Barca för deras fantastiska teknik och givetvis för det sjukligt lika understöd dom ger varandra hela tiden.. Dom har alltid någon att spela.. Jöns valde då Real.. el clasico..

Jöns berättade att han hade varit på en fest för 40 pers, vilket inte längre var kul osv... Jag tyckte dock att historien var så pass detaljerad att jag såhär i efterhand tror att han hade suttit hemma och tränat innan han anlännt till "hemlig ort" för årets första el clasico..

Matchen var igång...

Jag hamnade i underläge 5 vs 9 ganska snabbt i matchens inledning och jag kände att Jöns omställningsspel kommer att vara jobbigt att hantera idag.. Jag försvarade mig mer än vad jag anföll vilket jag får be om ursäkt för då jag skäms att min sinnesstämning blev för defensiv. Det kan lätt bli så när jag så hemst gärna vill vinna..

Min defensiva inställning för dagen gjorde även att jag både släppte in 1, 2 och 3-0.. Detta kändes på mitt självförtroende och jag kände mig rejält slagen.. man måst ekunna erkänna när man känner sig slagen. Däremot så har jag verkligen inte mött min överman. Jag kände verkligen att Jöns fegspel med att slå när det blöder, hitta en tid när man är sårbar var fegt och uselt.. Det var givetvis kul att han kom dit men.. Han hade med en planering in i minsta detalj på ett riktigt fult sätt "ala Mourinho" vunnit lite på att "fuska".. Men det är ju ett spel det med..

När matchen var slut så tackade jag.. med världens slappaste handslag.. döda-handen! 

Jöns ställde sig upp med armarna i luften och skrek att han var AIK och gjorde dessutom den här bodybuilder ställningen när man knyter nävarna och spänner biceps så hårt du kan. Som Nils gör när han tar av sig tröjan..

När min lillebror inte riktigt tyckte att det var okej att Jöns uppförde sig "ala Dresden away" så brottade Jöns ner min lillebror och skrek "GOOGLE ME BITCH"... Jöns sägs vara på väg till Helsingborg just nu..

En sak är säker... Det här var inte sista matchen... och Jöns... "I´ll FIND YOU... MUHAHAHA"

 

 

 

Okeeeejjj.....

Nu till Dagens match..

Känns som att jag redan har skrivit en del om matchen.. Glömde då dock att lägga in att vår absolut största supporter bor i Rågsved! Rolle!!! Kungen av läktarkultur!

Vaknade dock med en jävligt positiv känsla där jag tror att matchen komme ratt bli fruktansvärt kul att spela. Jag tror att om vi själva vill, har inställningen, visar karaktär, psyke och stil så kommer vi att vinna. Om man tycker att det är kul att spela fotboll då älskar man striden. Striden om poängen.. Det är vad det här handlar om.. Det handlar om att vinna matcher.. Du blir en bättre spelare av att vinna matcher! Jag lovar..

Vinn matchen..

Råggan är nog riktigt taggade så det hänger på hur taggade vi vill vara.. Inspirera.. Kolla på filmen igen om du vill känna det igen.. Lyssna på favorit låten, se favorit klippen, tänk på målen, brytningarna, avsluten.. Hyllningarna.. känslorna.. Älska att vara tillsammans när vi spelar match.. Det är fan det bästa som finns.. Allt annat är inget värt om man inte klarar av att lyfta sig när man möter Rågsved hemma.. Spel om serieledningen.. FAAN VA KUL!

Nu kör vi..


Det här ett slag för att låta lycka och glädje bära oss fram... Rymdgrisar..


/PJ

 


Inför AIK-Rågsved "Ska du hänga med upp på den där toppen?!"Del 1

Rågsved

Från Wikipedia

Koordinater: 59°15′22.52″N 18°1′53.38″O / 59.2562556, 18.0314944

Rågsved
Vy över nordvästra Rågsved med sitt hästskoformade centrum
Vy över nordvästra Rågsved med sitt hästskoformade centrum
Kommun Stockholm
Kommunområde Söderort
Stadsdelsområde Enskede-Årsta-Vantör
Bildad 1956
Antal invånare 9670
Landareal 205 hektar
Smeknamn Rocksved, Drogsved eller Drågsved, Råggan
Stockholm län vapen b ram.svg Portal:Stockholm

Rågsved är en stadsdel i Söderort inom Stockholms kommun tillhörande stadsdelsområdet Enskede-Årsta-Vantör. Stadsdelen gränsar till Hagsätra, Högdalen, Fagersjö samt till Huddinge kommun i söder.

Historiskt tillhörde området Älvsjö gård. Där fanns de mindre torpen Rågsved, Bjursätra, Snösätra och Fagergren, men därutöver var området obebyggt fram till mitten av 1950-talet. 1953 togs en stadsplan för området fram, varpå bebyggelsen uppfördes, huvudsakligen mellan 1955 och 1957. Tunnelbanans gröna linje drogs också hit under samma tid. 1959 bröts Hagsätra ut och bildade en egen stadsdel.

Det första området som byggdes var Snösätrahöjden och Bjursätrahöjden söder om tunnelbanan; inflyttning skedde hösten 1956. Husen är byggda i klassisk 1940-talsstil med trevånings smalhus.

Rågsved är en förort som under de första åren beboddes av utflyttade arbetare från Stockholms innerstad, framförallt från Södermalm. Rågsved ansågs som toppmodernt i slutet av 1950-talet, och hade liksom Oscars församling på Östermalm välbeställda hyresgäster till år 1965. Detta som en följd av att stadsdelen befolkades av högavlönade industriarbetare.

Rågsved är inte ett så kallat miljonprogramsområde utan är äldre än så. Medan Rågsved byggdes tog industrialiseringen av byggandet över, vilket syns på de hus som ligger norr om centrum. Där har modernismen satt sin prägel, med fler höghus och lamellhus. Stadsdelens centrum, med sin hästskoformade cenrumbyggnad, ritades av arkitekten Kell Åström.

I mitten av 1980-talet utökades Rågsveds bebyggelse med Snösätraområdet, där röda tegelhus med slutna gårdar uppfördes, ungefär som i Skarpnäcks Gård. I början av 1990-talet förändrades befolkningsstrukturen i området i samband med den stora immigrationen från Bosnien även om andelen etniska svenskar är hög. I dag är Rågsved ett kulturellt heterogent bostadsområde. På 70-talet fanns problem med arbetslöshet, kriminalitet och missbruk, vilket gör att området även idag har låg status.

Mellan södra Rågsved och Huddinge kommun ligger Rågsveds friområde. Ett välbesökt och värdefullt grönområde som utgör den nordligaste delen av Hanvedenkilen innan det med vissa avbrott fortsätter in mot Stockholm via Högdalstopparna.

Rågsved i kulturen

Rågsved är framför allt känt för att vara kärnan i den svenska punkrörelsen med scenklubben Oasen. I de lokaler där Oasen fanns huserar nu Rågsveds Folkets Hus, men det går fortfarande att på väggarna se de första affischerna till Ebba Gröns, KSMBs, och Helikoptern kräks spelningar. En känd Rågsvedare är hiphopartisten Thomas Rusiak.

Om Rågsved skrev också Hasse å Tage en svensk text till schlagern Tiptoe Through the Tulips som sjöngs av Sonya Hedenbratt (och ibland Gunwer Bergkvist) i revyn Gröna Hund: *Rågsved, 8 trappor, 4 rum, 2 barn, en man å jag

  • En frysbox, 80 liters, det är bra

Källa: Wikipedia
DEL II

Avspark: Inför AIK-Rågsveds IF


Efter att ha noterat årets första förlust borta mot Sundsvalls DFF så kom AIK tillbaka på bästa sätt och besegrade Själevads IK med 2-0 efter mål av Nazanin Vaseghpanah och Daniella Chamoun under de avslutande 20 minuterna. Segern innebar att AIK tog in två poäng på serieledande Sunnanå SK som bara kryssade i sin match. På måndag (27 juni) tar man emot Rågsveds IF hemma på Skytteholms IP. Avspark kl 19:30.


Efter besvikelsen över att ha förlorat årets första match i Sundsvall och att hemmalagets segermål (1-2) kom i den sista minuten, kom AIK starkt tillbaka i lördags och vann med 2-0 mot Själevads IK på Skyttis IP. Hemmalaget svarade för en bra första halvlek och kunde hålla AIK stången, men med 18 minuter kvar kunde Nazanin Vaseghpanah ge AIK ledningen och tre minuter senare ökade Daniella Chamoun på till 2-0 med sitt tionde mål för säsongen. Då serieledarna Sunnanå SK samtidigt tappade poäng (0-0) hemma mot Kvarnsvedens IK innebär det att Gnaget endast är en poäng efter dem.


Måndagens motståndare Rågsveds IF ligger på sjätte plats i tabellen och har efter en tung start kommit igång på allvar. 1-1 i premiären mot Sundsvalls DFF följdes av fyra raka förluster, men på de senaste fyra omgångarna har man noterat tre segrar och en oavgjord match. I söndags besegrade man Umeå Södra FF med 3-0 hemma på Hagsätra IP efter mål av Lisa Björkvik (2) och Ida Garamvölgyi. I Rågsved spelar de tidigare AIK-spelarna Lisen Åkerlund (1998-2005) samt Freja Egebrand (2005-07) som enligt Rågsveds hemsida ”vilar sig i form”.


Senaste laguppställningarna


Själevads IK-AIK 18/6
Startelva (4-2-3-1): 30 Sofia Almryd Andersson - 6 Sarah Fredriksson (80), 4 Moa Mattsson, 7 Petra Andersson, 16 Emma Lindqvist – 11 Shamiram Yakob, 8 Malin Diaz – 18 Clara Markstedt (71), 01 Nazanin Vaseghpanah (85), 12 Daniella Chamoun – 21 Susan Varli.
Avbytare: 9 Therése Boström (71), 15 Alexandra Lindberg (80), 20 Jackie Kisch Brunzell (85).
Tränare: Patric Jildefalk.


Rågsveds IF-Umeå Södra FF 19/6
Startelva: 31 Katarina Wicksell – 2 Ida Garamvölgyi, 4 Linda Cedrell, 5 Lisen Åkerlund, 6 Denise Edgren, 8 Lisa Björkvik, 10 Lisa Arnell, 11 Karolina Ljungqvist (60), 12 Andrea Odelius (17), 14 Lindsey Evans (89), 19 Therése Dahlberg (K).
Avbytare: 7 Rebecka Lomakka Becker (17), 16 Cathrine Emelie Dahlström (60), 18 Emelie Brodin (89), 9 Malin Bjerkesjö Paulsson, 13 Angelica Pettersson Lindgren.
Tränare: David Roufpanah.


AIK:s målskyttar i Norrettan 2011

Daniella Chamoun 10, Clara Markstedt 7, Susan Varli 5, Nazanin Vaseghpanah 5, Therése Boström 2, Jennie Nordin 2, Emma Lindqvist 2, Malin Diaz, Hanna Folkesson, Shamiram Yakob, Moa Mattsson. Totalt 37 mål.


Matcherna i omgång 10 (med tabellplacering inom parantes)

2011-06-22, kl 19:00 Umeå Södra FF (7) - Sunnanå SK (1)
2011-06-23, kl 19:00 Kvarnsvedens IK (5) - Gustafs GoIF (4)
2011-06-23, kl 19:00 Sundsvalls DFF (3) - Själevads IK (9)
2011-06-26, kl 14:00 Gideonsbergs IF (11) - Bollstanäs SK (8)
2011-06-26, kl 15:00 IFK Gävle (12) - Vasalunds IF (10)
2011-06-27, kl 19:30 AIK (2) - Rågsveds IF (6)


AIK spelar sin nästa hemmamatch i Norrettan lördagen den 30 juli, kl 15:00 då Sunnanå SK gästar Skytteholms IP. Innan dess ska Gnaget bege sig till Skellefteå för en match mot Sunnanå den 3 juli. Två matcher i juli som kan avgöra toppstriden i Norrettan och ge en fingervisning om vilket lag som går upp i Damallsvenskan.


Text: Stefan Mellerborg
DEL III


Han som ser ut som "Pep Guardiola!"....
Hej Hej...

Den här mannen över är tränare för Rågsveds damer.. Han är ju lite lik..
På måndag så får vi se om han står för något Barca. Mer Barca än AIK Dam?! Det blir spännande.

Hur som.. såhär dagen efter midsommar, nubbe och sill och färsk potatis.. Då kan tankarna vara många.. eller inte några alls.. Två sådana här träningslediga dagar behövs när man står inför en upplösning som skulle ta knäcken på egentligen vem som helst. Det kan ibland vara svårt men ibland vara väldigt enkelt..

"Om man inte kan spela spelet så ska man inte vara med.."

/PJ

 
Om man vill vara bäst så kommer man förr eller senare få möte någon som kommer att vilja slå dig.. Om man säger något jävligt dumt och drygt så kommer det oftast tillbaka.. Dom som klarar av att säga något tillbaka utan att låta känslorna styra för mycket, high five!

Något jag har lärt mig i livet är att stå för dina handlingar.. Ta konsekvenserna.. Helt enkelt komma & ta mig.. och säger man något jävligt idiotiskt till mig så får man räkna att det kommer något tillbaka. Ska jag stå och hålla käften?!.. 

Moget...

 

Det där blev ett sidospår till alla dumma idioter som tror sig vara något man inte är..
Annars så väntas en arbetsvecka med start imorgon söndag.. Match på måndag mot Rågsved och ett försök till en serieledning. Träningar under veckan och sen ett möte med Sunnanå.. Under nästa vecka så kan allt hända. Dom som har psyke kommer att klara sig igenom det här som vinnare. Dom som gnäller på vägen är varken värda att läsa detta eller värda att finnas med i något som kommer utvecklas till något väldigt vackert..

Sluta gnäll och ta jobbet.. Från administrativt till praktiskt.. Teori till handling.. Ta konsekvenserna!

Mot serieledning!


/Der Bomber "RustyPJ"

 


10 år sedan...


Tio år sedan Guardiolas farväl Idag är det ett decennium sedan Pep Guardiola lämnade FC Barcelona bakom sig och fortsatte sin karriär i Italien.

Katalanen var som spelare en levande legend för klubben, men hans avsked blev inte som han hade tänkt sig. Onsdag den 11 april 2001 började som vilken annan dag som helst för de journalisterna som dagligen följer Barças träningar och allt som rör klubben. Helt plötsligt går Josep Miquel Terés, presschefen för FC Barcelona, fram till reportrarna och meddelar att Pep Guardiola kommer hålla en presskonferens klockan 12.30. Ingen förstår någonting. Detta är första gången någonsin som Pep har kallat till en presskonferens och journalisterna börjar genast spekulera kring vad han ska säga. Under träningen passar Guardiola på att prata med sina lagkamrater, förmodligen för att berätta för de om hans beslut innan han vänder sig till medierna. Reaktionerna är de väntade; förvånade ansiktsuttryck, omfamningar och en och annan som säger rakt ut: ”Vad synd! Pepino”, som Guardiola kallades för i omklädningsrummet, ”ska lämna”. Pep anländer tio minuter försent till presskonferensen.

Väl där meddelar han att det var dags att avsluta sin etapp i Can Barça. Han pratar om sin kärlek för klubben, om hur svårt det var för honom att ta det här beslutet och om att han samtidigt ser fram emot ett nytt äventyr utomlands. Dessförinnan hade Pep avslöjat till Gaspart att han vill lämna och presidenten gjorde allt i sin makt för att övertala Guardiola att stanna, men beslutet är taget. Det finns ingen återvändo. Det dröjer inte länge förrän Peps lagkamrater och vänner inom fotbollen säger vad de känner om Guardiolas avsked. Luis Enrique hoppas att kaptenen ska få ”ett värdigt avslut” efter allt han har gjort för klubben. Rivaldo uttrycker sin respekt för Pep och tilläger att ”vart han än går kommer han ha Barcelona i sitt hjärta och förbli en culé”. Òscar García, idag tränare för klubbens Juvenil A och som mellan åren 1992 till 1997 delade omklädningsrum med Guardiola, sa att ”Barça kommer inte vara sig likt utan honom. Det känns som att en del av klubbmärket försvinner”.

En kuriös detalj är att el Mundo Deportivo skrev ett par dagar senare en artikel om fyra spelare som var tänkt som Guardiolas potentiella ersättare och där nämndes bland annat, naturligtvis, Xavi, som Pep själv hade utnämnt som sin ”naturlige ersättare”. Rochemback och Mikel Arteta var två andra kandidater, men de yngste av de alla var ingen mindre än Andrés Iniesta. Redan då var alltså Don Andrés med i diskussionen som en blivande A-lagsspelare. Stort. Den 24 maj inträffade en tragisk olycka för el barcelonismo; lagets forne målvakt Urruti hade omkommit i en bilolycka (läs mer om honom och hans epok i Can Barça här). Tre dagar senare hade Barcelona en ligamatch mot Real Oviedo på hemmaplan och man höll en tyst minut till Urrutis ära innan avsparken. Dessvärre blev det ingen minnesvärd match för katalanernas del och man förlorade med 0-1, vilket innebar att man var fyra poäng bakom Valencia, som bevarade den sista Champions League platsen. Reaktionerna från läktarhåll var de väntade. Publiken uttryckte sitt stora missnöje mot spelarna och skanderade ”Urruti, sí, Peseteros, no!” – nej till legoknektar. Till och med Guardiola fick utstå bussvisslingar när han byttes ut istället för Petit.

Säsongen var på väg mot en katastrof och det i dubbelmärkelse med tanke på Guardiolas ofrånkomliga avsked i horisonten. Risken att lagkaptenens sista minne från Camp Nou skulle vara att bli utbuad var stor. En seger i Copa del Rey var den titelchansen och försöket att, någorlunda, rädda säsongen, men för att nå finalen var man tvungna att slå ut Celta de Vigo, som hade vunnit första mötet med 3-1 i Balaídos. I returen på Camp Nou lyckades laget inte vända på steken och matchen slutade 1-1. Man var utslagna och supportrarna visade återigen sin frustration och började lämna arenan. Kvar på planen befann sig en bedrövad Pep Guardiola, som hade gjort sin allra sista match för FC Barcelona. Hans frispark i ribban var lagets enda riktiga målchans i andra halvleken.

Från läktarna kunde man inte se några banderoller där man tog farväl till Guardiola eller tackade honom för allt det han hade åstadkommit. Ingen brydde sig. Ingen brydde sig om det faktumet att han aldrig mer skulle få beträda gräsmattan på Camp Nou. Ingen brydde sig åt att han hade tillbringat sjutton år i klubben från dess att han skrevs in i La Masia. Ingen brydde sig att han var en symbol för såväl Katalonien som Barça. Mitt i all eländet vände sig Luis Enrique till publiken och sa: ”Vad håller ni på med? Inser ni inte att det är Guardiolas sista match? Vet ni inte vad han har gjort här?”. Lucho, tillsammans med Sergi, går sedan fram till Pep och lyfter upp honom på deras axlar.

De få culés som fortfarande befinner sig kvar på den väldiga arenan börjar applådera. Så avslutade Guardiola sin etapp i Barcelona. En av de mest legendariska spelarna i klubbens historia sade hejdå under ljudet av blygsamma applåder från ett halvtomt Camp Nou och försvann sedan via bakdörren. Det tråkiga är att det förmodligen finns ingen annan grupp i världen som har kortare minne än fortbollssupportrar. Så länge spelaren presterar lyfter vi de till skyarna. När de inte längre är lika bra sparkar vi ner de. Guardiola vet detta, allt för väl tyvärr, och jag misstänker att detta kan vara en av anledningarna till att han inte vill stanna kvar i Barça under en längre period.

Han vet att så fort laget inte fortsätter att vinna titlar kommer hans huvud vara den första att rulla, att supportrarna kommer vända sig emot honom. Han led som ingen annan när han lämnade för tio år sedan. Jag kan tänka mig att han inte vill gå igenom det igen. För oss culés är det viktigt att minnas Guardiolas farväl som spelare och se till att de här scenerna aldrig upprepas igen den dagen då våra nuvarande fanbärare tackar för sig.

Tanken att se Carles Puyol försvinna under liknande omständigheter som Pep var tvungen att gå igenom äcklar mig. Guardiola förtjänade ett bättre avsked. Han fick inte det som spelare, men förhoppningsviss får han det någon dag som tränare.

/#86

Inför AIK-Rågsved 27/6 kl.19:30Varmt välkomna!

Merhaba = Cha cha

Merhaba, nazilsin?

Vill vara lite internationell idag, tänkte att jag ska ta några ord från olika språk och översätta dem med tanke på att vi är ett mångkulturelt lag. Vi har ju många olika nationaliteter, och det gillar jag. Idag är en svensk högtid där man firar midsommar och dansar runt stången, har 5-kamp och massa andra trevligheter. I laget har vi b.la svenskar, halv svenskar, assyr/syrianer, iranier, halv finsk, halv polack, halv chilenare, halv ungersk etc. Det är nog det jag minns, förlåt om jag har glömt nån!! Vi gillar olika helt enkelt. Det är bra för då kan man dela med sig till andra av det man har o kan, det är ju trevligt.

Persiska - Tålamod är nyckeln till dörren - صبر کلید به هدف است 
Assyr/syrian - Kärlek till hela familjen - Hobo l' kola i ajle
Finska - Vi är överallt - Olemme kaikkialle
Spanska - En för alla, alla för en - uno para todos, todos para uno
Polska - Våga visa känslor - Dare pokazać emocje
Ungerska - Släppa handbromsen - Ahhoz, hogy felszabadítsuk a kéziféket
Danska - Jag flyger runt - Jeg flyver rundt

Sist men inte minst - Καλή διασκέδαση. Får själva ta reda på vad ordet betyder och vilket språk det är. 

Så jag hoppas ni kan njuta av dom här fina orden eller kanske lära er dom oxå, va vet jag. 

Alla ni där ute, jag  hoppas att ni läser bloggen och för er som inte gör det, skyll er själva fattar ni,,,,,om ni hatar oss är ni välkomna hit igen annars stick....En bild säger mer än tusen ord,,,,ha en trevlig midsommar!!

Peace and love.

/ DC


Umeå Södra-Sunnanå 3-1
HEJ HEJ HEJ

NU ÄR DET FAAN UPP TILL OSS!!! Mot serieledning på måndag..

Nu är det bara vi som kan påverka utgången den här veckan.. Det är nu man visar karaktär.. Springer osm satan, tacklar och vinner bollen men framförallt.. GÖR MÅL!!! Spela & Spring.. GÖR MÅÅÅLL!!!!


Shlomo = Hej hej!

Nämen ser man på, jag är här igen och igen och igen. Jag tröttnar aldrig känner jag!! Det är hur kul som helst o vara här, känner att man får dela med sig lite av det roliga man har o ge. Det är kul, jävligt kul. Tankarna går och går, det bara snurrar i skallen, men frågan är om man verkligen ska tänka så mkt?? Det är väl bättre o bara  gå ut o köra,,,,

Matchen mot Själevad var viktig, skönt o  vinna som sagt. Det tog ett "tag" (70 min) innan vi fick in ledningsmålet, sen blev det 1 mål till några minuter senare. Skönt skönt!! Kände vi av paniken, njäää,,,vi visste att det skulle lossna förr eller senare,,,,och till slut kom det. Det kunde nog ha blivit fler än 2 mål kan vi konstatera. Men vinst som vinst och nu gäller det att samla ihop krafterna och göra en dunder bra träningsvecka fram till nästa match som är hemma på skytteholm mot Rågsved. Kom o kolla, vi bjuder på det vi kan!!- Nästan framme i Ö-vik, det ser väl ut som i Sundsvall kanske lite värre i Ö-vik,,,,,- Här ser vi berg o skog,,,,,hur fint e inte de raaa?!?!?!- Maten efter matchen,,,,hur gott va inte de raa?!?!? Godare än maten innan matchen iaf,,,,,,Nu kan jag berätta varför jag tyckte gubben som fixade maten innan matchen va otrevlig. Jo det va nämligen såhär att han blev sur över att vi inte åt hela maten, men det han blev mest sur över var nog att han fick betala pengar för de kilon mat som slängs,,,,,sen vägrade han säga hejdå, så jag va tvungen o upprepa hejdå 2 ggr innan jag fick svar. Dit ska vi aldrig tillbaka!!! inte jag iaf,,,- På väg hem,,,,huur sköön e inte jaa raaa???- Björn Borg va oxå med oss på bussresan hem,,,,- De va nog inte Björn Borg, det va vår egna lilla eller stora Malin Diaaaaaaaaaaaaz,,,,,oo huur måår hon raa?!?!


Lite andra roligheter som hände på bussresan:

- Jag vann på Yatzy 2 ggr,,,,

- Jag vann på land & stad leken,,,,,

- Vi ringde vår El Capitano och sjöng för henne, hon fyllde år för några dagar sen. EE KRATTIS DEN!!

- Vi tog med oss 3 poäng från Ö-vik, bondhålan.

- Vi va framme på skytteholm ca 01.00, kul kul.

- Malin sjöng på bussen, borde söka till idol kanske?? Eller,,,,,

- Vi bytte busschaufför på tillbaka vägen när vi va framme i Sundsvall

- Moa såg chauffören gå på bussen och blev rädd och undrade vem som körde bussen??

- Patric dog av garv för det,,,,,oo hur måådde haan raa?

Aja men det va lite av det roliga som hände,,,man kan väl inte berätta allt som hände på bussen heller?? Näää de håller vi för oss själva, d gillar vi. Vi som har så dålig stämning i laget,,,,but keep it real.

Go east go west Daniella is the best!!

/ DC

shoo breee

Hallooj hallooj!!

Jag glömde lägga upp lite bilder från förra helgen då vi va i Sundsvall, så här kommer det lite bilder på resan. Men den veckan har vi glömt och vi har gått vidare,,,,,,- OO HUUUR MÅDDE DOM RAAA?!?!?!- Gissa vem?? Hon gillar att vara i skuuugeeen,,,,,- Barnen leker,,,,- Freeeeeeeeezzeeeee- Det är bara skog o vatten i Norrland,,,,hur kul e de ra??- Verkar som att maten va god iaf eller,,,,- Vattenkrig?!?!- Finns en liten prick nånstans, hittar ni den så är ni jävligt bra!!- Mourinho, Guardiola, Jildefalk??

Det va lite bilder från den resan, snart kommer det lite bilder från Ö-vik och den resan,,,håll ut!!

Tjing tjing.
/ DCcha cha bloggen

Hallå huset!!

Tänkte bara kolla läget med alla idag efter den långa överdrivet långa bussresan igår, men vi hade kul, jävligt kul,,,,speciellt på tillbaka vägen och en skön seger. Imorn kommer lite mer tankar, bilder, känslor osv...Sammanlagt kan man säga att vi åkte 14-15 timmars bussresa igår, men det va värt det efter att ha plockat hem 3 poäng från bondhålan. Jag kan säga att det bara va skog där uppe, inte undra varför Sverige är så rikt eller,,,,men de bra, de gillar jag. Nu får vi bara hoppas på att skogen kan bjuda på lite varmare dagar och mycket sol. Det skulle va naajs, fett naajs. Men det kommer väl, med lite tålamod tror jag, fast frågan är hur länge ska man ha tålamod för det liksom?!?!?

Igår bjöds det på många roliga saker, och maten va god efter matchen framför allt. Men före matchen var jag lite besviken på gubben som jobba där vi skulle äta. Han va jävligt otrevlig kan jag säga. Jag kan berätta lite mer imorn om varför,,,,ni får fundera lite över dagen själva varför jag tyckte han var otrevlig. Men det är lugnt, vi kan ta allt för vi e AAAAIIIIKK.

Men det ABSOLUT största FRÅGAN är: OOOOOO HUUUR MÅÅÅR VIII I AIIK RAAA?!?!?!

- Jag mår jävligt bra, förutom att jag är död o skulle behöva söka akuten.

Jag bjuder på mig själv som vanligt och en söndag som denna tänkte jag bjuda på en härlig bild. (Söndag=vilodag).OO HUUUR MÅÅR JAA RAAA?!?!?!

Käärleek o Reespeekt!!
/ DC

lyser upp min värld när den slocknat

l

Inför Själevads IK-AIK "Sjalevad, away!"
Tjena hej... Det var ju nu två dagar sen jag skrev. Det börjar bli en vana.. Jag är ju dock fortfarande inne på spåret att ni inte förtjänar att läsa det jag skriver. Nu dessutom med 4 insläppta mål och en förlust så tror jag mindre och mindre på det här med glädje.

Gör jobbet så kan vi ha kul...

Jag har dessutom skruvat på min attityd där jag möter hårt med hårdare, otrevlig med otrevligare, dryg med drygare och framförallt ironisk med ännu mera ironi.. Ni som inte fattar det jag har just skrivit kan byta sida nu... NU!!

Jag skrev sist om det här med förväntningar på matcher osv.. Jag har ju eftersom jag har varit på en fantastisk konferens i Gbg endast fått rapporter från träningarna torsdag och fredag. Min slutsats.. Dom som har psyke att göra jobbet.. Ni kan få ha kul. Ni får respekt i slut ändan. Ni får stå med i min bok!


Men jag tänkte dra några korta saker. Det är för tråkigt om jag ska skriva utlägg på 2000 tecken varje gång..

Imorgon möter vi Själevad..

Jag är påväg hem från Göteborg..


Så det var dem korta..


Det lite längre..

Konferensen..

Det var rätt trist.. Alla verkar så nervösa.. Nej okej inte alla, men många..

Konferensens guldboll ger jag Lotta Hellenberg! Spelarutbildare i Västerås.. Du är värd den. Bra surr!

Annars så satt jag med Sundsvalls extremt trevliga ledare. Allt verkade förlåtet. Det är ju skön.. t.. (jo men ärligt, jag bryr mig...)

I övrigt kan jag inte berätta så mycket om konferens analysen.. Det känns som överspelat så här på kvällen. Det kan ju bli fel också. För det finns folk som felar..

Det viktigaste är ialla fall att det löser sig.. Det gör det alltid..

Vi ses i Örnsköldsvik imorgon.. Vi andra som åker från Skytteholm. Bussen går 06:30!

Startelvan:

Sofia Almryd Andersson

Sarah Fredriksson
Moa Mattsson
Petra Andersson
Emma Lindqvist (Kapten)

Shamiram Yakob
Malin Diaz

Clara Markstedt
Nazanin Vasegpanah
Daniella Chamoun

Susan Varli


Gör nu rätt från början!


Ni spelare som läser det här just nu.. Gå och lägg er!

Ses imorgon. Mot 3 poäng. Sparka, slå, AIK..


/P"Jax"Jilf

el bloggo anno 2011.. "En räddare i nöden"

 

Läs allt!!!

Jag har inte skrivit någon futurisk text och jag är inte onykter som nr 6 tror när hon läser bloggen 05:30 på morgonen! Just nu är jag bara lätt känslosam på väg till Sveriges framsida och i övrigt en skitsam konferens med våra samtliga antagonister i Norrettan 2011. Det här är ett långt inlägg. Inte bara för att det tar 3 timmar med tåg utan för att jag har sjukt mycket att säga.
OBS! Se upp för flummiga ord och meningar!


Häng me!


Jag hade tänkt att vänta in låten ni hör till en årskrönika. Den hade passat perfekt till ett bildspel på året.. Den skulle förmedla en del känslor och framförallt glädje eller sorg. Jag har kanske själv gjort fel i att någon gång för mycket skriva om Sunnanå matcherna. Det var kanske där det gick fel. Vi gick ut till en match mot ett taggat Sundsvall och gav oss inte själva förutsättningar för att vinna matchen. Sprang vi tillräckligt, sköt vi tillräckligt eller åt vi tillräckligt på vägen upp?!.. För mig var en sak klar efter att ha sett matchen igen. Vi gjorde inte tillräckligt med mål, oavsett om vi fick ett bortdömt eller inte..
Jag fick ta konsekvenserna. Jag har sagt flera gånger att inte lägga tid på domare och motståndare. Man ska visa känslor och skapa energi när vi är arga, glada eller ledsna. Vi ska stötta varandra, pusha och ge varandra kritik, positivit som negativt. Allt för att vi ska bli bättre och givetvis vinna våra matcher. Ibland gör det ont, mentalt eller fysiskt och ibland både och...

Vi ska stå upp för varandra. Vi har bilder på när våra centrala mittfältare ryter till efter tacklingar eller fula påhopp. Fysiskt eller verbalt. Matchen mot Sundsvall eskalerade på ett plan, men inte från våra sida vid en start. Motståndarna, tränarna, publiken och stundtals även domarna var emot oss. Dom skrek att vi spelade flickfotboll, vi var idioter och att spelare skulle lämna planen. Vi skämde tydligen ut oss. Men någonstans får det fan räcka.. och det är där jag finns.. Dani frågade igår om mina rinnande ögon var tårar.. jo men det var tårar, dock hade jag pillat in något i mina ögon.. inte meningen heller. Gråta är inte min stil. Jag kan bli ledsen men då ska det gör sjukt ont. När hela jävla Sundsvall är emot oss så måste jag stämma av.. I det här fallet så lär det bli en matchs avstängning och om SvFF:s disciplinnämnd får bestämma så lär vi väl få böta ett sex siffrigt belopp.. Allt för att stötta byggnaden av Swedbank arena och skulderna som har tillkommit.. Ps. Glöm inte att det här är mina personliga åsikter och inte AIK..


"La nuit du chasseur, une, deux, trois, cinq..."


Det är bara jag som får göra så.. oavsett om det är till domare, andra tränare eller dylikt.. Som jag skrev i januari, inget skriv om gamla spelare eller tränare eller klubbar eller så.. Lämna det till mig. Det är mig folk får hata eller tycka illa om. Dom flesta som hatar AIK hatar redan AIK.. Även om vi skiter i vad folk tycker så låt smällen hamna på mig. Jag står först.. Men jag räknar att samtliga står bakom.. Eller som Conny hade sagt: Två & Två, HÅLL IHOP!

Vi lämnar den delen nu..

Jag återkommer dessutom med en inför Själevad info.. Även om det kanske inte är så sjukt intressant så lär det komma något. Men nu har vi lärt oss att vi fokuserar på uppgiften för dagen. Samma sak som att visa karaktär under torsdagen, fredagen och resan upp till Örnsköldsvik. I övrigt så är det platsen som Foppa är uppvuxen på.. Det är helig mark..Do you feel cold and lost in desperation?
You build up hope but failures all you´ve known.
Remember all your sadness and frustation
and let it go..
Let it go..
 

Stå upp för varandra.. Släppt det... ACCEPTERA!
 

 Se till att låta arbetet vara värt någonting. Jobba så hårt att man alltid kan sätta sig efter och känna att man har gjort allt.. Eller ialla fall ett kraftigt försök.

Just dom sista orden var något återkommande under 2010. Ett år som var svart på många sätt och vis. 2010 Var även ett år som var nyttigt. Många unga fick spela, känna på hetluften.. Man fick även lära sig att ta sig ur ett underlag. Även om vi åkte ur så har man lärt sig så sjukt mycket.. Även det är känslor.. Det är lätt att ta till Petters "Längesen" och bli sjukt nostalgisk.. Året var sjukt kul med många festliga stunder och även med en del fina prestationer.. Även om det inte räckte till.. Men vi gjorde ialla fall ett försök. Men hade andra gjort lite mer så hade det kanske räckt. Hade spelare varit på plats när dom skulle och hade man inte på ett naivt sätt förstått att sankt eriks cupen enbart fungerar i sankt eriks cupen.. Det här är på riktigt.. Det är inte gothia eller Örebro cupen.. Det är är på riktigt.. Kom ihåg det.. Men det är över nu.. 2010 är slut..


Nu är det mitt tåg och dags för avgång
Stiga på aldrig tveka en minut
För att allt som flyger upp måste landa till slut
Kan inte titta tillbaks trots min vilja är stark
Vi vandrar iväg utan vidröra markHär och nu i 2011.. Det är här vi står..
Nu är ett nytt år igång och nya spår ska sättas. Om alla tar sitt ansvar så kommer det bli riktigt bra. Men i år så har vi bestämt att vi gör först, njuter sen.. Vi har inget att surfa på.. Vi har det efter 3 juli.. OM vi vinner.. Vinner mot Själevad, Rågsved och Sunnanå.. OM vi vinner på lördag så kan vi börja lite smått.. Ta fart mot Rågsved och sen åka lite till.. När vi går på semester så vill jag kunna säga: "Vi gjorde ett kraftigt försök, och vi lyckades.." Vi kan om vi vill.. Men först nu på lördag så gäller det att visa.. Acceptera..- Conny tillbaks efter sin framsides resa.. Han hade ont.. Han är för övrigt kung i landet utan ben!

- Jens under matchen mot Sundsvall var en episk händelse. Han är kung nr 2.. 

- Att Suss drar på semester?!?!.:!?

- Folke torskade mot Norge med 5-2.. Bra gjort..

- Att Jens ska ställa upp i vardags VM nästa år.. Istället för Koppelmann..!

- Att ryktena går om att spelare i laget har börjat smyga över till en annan båt.. Med det så menar jag blogg.. Börjar det redan lukta myteri?!.. Var har vi gjort för fel Nils?!..

- Att Jennie Nordin älskar Råstasjön..

- Att vi efter dåliga prestationer ska få lida oss igenom hela matchen.. IGEN.. Samt att alltid lägga träningen dagen efter på Råstasjön. Är det motivationsfaktor nog att vinna matcher?!..

- Nisses hyllning till den modeikon som jag är.. Litet tack för den!

- Grynet sa det själv: TA INGEN SKIT!
Jag tänkte skriva lite längre.. Men jag lämnar mina tankar här och nu.. Det är risk att det blir absurd samhälleskritik och framförallt att disciplinnämnden kan leta sig in för att ytterliggare straffa oskyldiga små Påvar!..

Jag återkommer på hemresan med en bäst-of "Konferens 2011".. Blev det slagsmål på frukosten mellan PJ och Sundsvalls målvaktstränare "Pia"?!.. Mera mera under dagarna.. Häng me!

Som vanligt så bifogar jag bilder på mig själv! High Five!..
/P-Wee "Sthlm" 


SÖMNLÖS

Okej dags att bryta tystnaden...
Sitter här hemma nu och försöker komma på vad det va som gick fel? Va vare som gick snett?
Försöker att sova men samma fråga dyker upp i huvudet gång på gång.

Va vi inte taggade? Jo visst f*n var vi det tyckte jag... Vi gjorde en riktigt bra uppvärmning och allting kändes faktiskt riktigt bra, iaf ur min synvinkel.
Underskattade vi motståndarna? Nej det tycker jag absolut inte vi gjorde, vi visste att det skulle bli en tuff match och jag tror jag talar för alla när jag säger att vi visste att vi skulle få kriga för att ta poäng.
Jag har nästan aldrig spelat en sådan här match, inget stämde. Vi kom fel och det kändes som om alla levde i sin egna lilla bubbla...

Men visst visade vi väl ändå hjärta? Vi sprang och slet men inte tillräckligt mycket, vi hade behövt göra allting mer än vad vi redan gjorde.. springa dom där extra metrarna, hårdare i närkamperna men framförallt varit nogranna.

Varje match kan inte vara bra, men när de inte funkar det är då vi ska ta fram våra svart-gula hjärtan och springa dom där extra metrarna, gå in hårdare i närkamperna man framförallt vara mer nogranna.

Och vi har förlorat en match?? ska vi lägga oss ner och ge upp??
Nej inte an ska vi göra de, det är nu vi reser oss upp, ger dom som behöver en extra knuff i ryggen för att orka. Barca vann ligen och dom förlora matcher!

Nu kör vi, en för alla, alla för en.

Och vet ni, ALLA HATAR OSS FÖR VI ÄR AIK!!!

                                                                               NU KÖR VI


cha cha bloggen

Hallå huuuset!!!

Som ni vet så fyllde Tessan år igår, grattis igen på 15 års dagen. Eftersom vi har kört lite BB lekar som tex freeze leken så ville vi skoja till det lite mer med att ägga Tessan på hennes dag innan träningen. Jag och Naza gick före samlingen till solna centrum och köpte ägg och kom tillbaka till träningen. Så smarta som vi är så kunde vi dölja det, så Tessan hade ingen aning om detta,,,,Vi valde att berätta för barnen (Malin, Petra, Jackie) om detta och därför kunde dom vara med oss i leken. Vi köpte 6 ägg och alla fick en varsin. På väg till B-plan där vi skulle träna så ropade vi på Tessan och hon väntade på oss, sen kom vi som huliganer och började ägga henne. Hon fick ägg på kläderna och håret, hoppas ägglukten inte försvunnit från dig. Stinker det ägg nånstans så vet vi alla att det är Tessan som stinker,,,,,bra då vet vi det!!
Men det va kul iaf, jävligt kul!! Sen så började träningen och vi gjorde en bra träning i helhet och idag har vi ganska lätt träning bara för att komma igång o skratta lite o driva med varandra för att förbereda oss på bästa sätt inför morgondagen. För då bär det av till Norrporten för match mot Sundsvall,,,,,,vet ni vilka vi är???
Det får ni se imorgon,,,,kör vi så kör vi, punkt och slut.


Jag och Naza va väldigt nöjda när vi köpte äggen, det va kul typ ni vet sådär när man har lite skoj. Jo men vi hade kul!!!

Föresten apropå kul, vi har ju ingen bra sammanhållning,,,,,vi har jääävligt tråkigt tillsammans kom jag på.

Ses idag, tjing tjing!!

/ Gry

GRATTIS!!!

Idag fyller världens bästa Tessi år! Grattis på 18 ÅRS DAGEN!!

Lite fakta om Therese Boström...
Namn: Therese Liselotte Boström
Familj: Mamma Pia, Pappa Christer och lillesyster Tove
Bor: Nacka Intressen: AIKs herrjuniorer och Fotboll
Hobby: Fotboll och Mode
Nuvarande klubb: AIK
Moder klubb: Boo FF
Gillar: Rapa,fisa och barabarbambam
Kommer från: Sverige
Länder hon har besökt: Sverige, Danmark, Spanien, Ukraina mm
Händer i sommar: Spanien med berorna 
Drömyrke: Mäklare
Om fem år har hon: Fixat medicin till sin mage
Relationsstatus: Singel (alltså haffbar)

Det var lite om Tessan :) 
Vill du veta mer, ring 08- 702 00 90 .
Såhär ser Tessan ut för er som inte visste det.

Ps. Det är kul o driva me dig lagets mus, ses ikväll!!

Kör vi så kör vi,,,,,,,,
/ ,,,,,,,,

Inför Sundsvall-AIK "Uppgång och Nedgång, Heja Bajen"http://www.sn24.se/bloggar/sdff-bloggenBlogghets?!I övrigt:

Om klubben

Fakta om Sundsvalls DFF

Föreningen grundad:

1984 (Tidigare GIF Sundsvall)

Hemmaarena:
Norrporten Arena, Sundsvall

Klubbdräkt:
Hemma: Marinblå
Borta: Vit

Antal säsonger i Damallsvenskan:
2

Antal säsonger i division 1:
17

Publikrekord:
2 800, Svenska Cupen mot Umeå 2003

Flest landskamper:
Helen Nilsson, Eva Andersson, Elisabeth LeidingeSagt av PJ:


Jo men Sundsvall är nog en stad jag skulle kunna tänka mig bo i.... *lång tystnad*...

INTE...

Jo men Sundsvall har nog inom damfotbollen börjat hittat tillbaka till forn stora dar där damallsvenskan nog var ett måste. Norrland är ju känt för att få fram dessa fina anrika föreningar i damfotboll. Inte i fotboll utan i damfotboll. I herrfotboll så bör nog inte fotboll spelas ovanför Upplands Väsby.. Nej inte ens i Gefle..
Sundsvall har Michael Brundin, stor AIK profil. Det är väl nog den enda positiva jag kan komma på..

Jo men årets damlag i fotboll lyckades ju med bedriften att slå ut Hammarby damfotboll ur svenska cupen. Det är credd!!..

Ja nu kan jag nog inte spotta ur mig så mycket mer.. Ska gå å slänga i en tvätt.. Kan bli någon kort hets under fredageftermiddagen!

Tjingeling


ps. Håll i hatten!

/Julius-Keso

Kebab tallrik, dricka ingår ej!!

Men tjena hallå hej hej.

Jag gillar när Patric uppdaterar bloggen, men kanske fler borde göra? Det känns som att jag och Patric battlar om vem som skriver bäst (utan tvekan jag).

Då var det dags igen att räkna ner till årets match, det ska bli grymt kul o spännande. Det är 25 dagar kvar tills dess, men innan det har vi 3 viktiga matcher och den första är nu på lördag borta mot Sundsvall. Det blir en tuff kamp, det gäller o visa vilka vi är. Juste vi är AIK!! kom kom kom,,,,,,kom å ta oss.

Alla lagen älskar och spela mot oss och vill göra det svårt, men så länge vi gör fler mål än moståndarna så vinner vi matchen eller hur!?!? Vi laddar inför matchen med bra träningar etc och på lördag blir det en 5 timmars lång bussresa upp till norrporten och hälsa på Lappen,,,,men det gillar vi!

Det här händer under sommarn:

- Beach 2lax11

- 25 dagar kvar

- Längtar till träningslägret som är i Syriantälje och som har världens godaste kebab, obs. dricka ingår ej.

- Älska sommarn och värmen o schteeekaaa.

- Semester med egenträning, faan vaa kuul!!

- Freeeezzeeeeeee leken, kuul kuul.

- Sommarens succé låt Sak Noel - Loca people WTF?!!?!

- Kör vi så kör vi, så enkelt är det. 

Bjuder på mig själv som vanligt, men veet ni vaaad???  Jag gillareeee. / DC
 Två grillade med bröd?! å en pucko...

Tjena hej...

Har valt att skriva detta inlägg på "hemlig ort".. Allt för min egen säkerhets skull..

Det har gått 5 månader nu sen vi startade... Juni räknas som månad nr 6 och det är nu det ska börja hetta till.
Sundsvall "away" på lördag verkar bli det första riktiga testet. Jag som nog många andra trodde att Kvarnsveden kunde ha blivit ett korvstopp. Nu blev det inte så och en taktisk prestation uppe i Borlänge bäddade för 3 poäng. Umeå södra blev inte heller så mycket att ta på.. Men nu så gäller det att hålla i hatten. Om man tror att sommaren 2011 kommer att bli njutbar, dra åt helvete..

Vi befinner oss på Şükrü Saracoğlu Stadyumu i Istanbul. Solen är stekhet och publiken är tokig. Runt arenan så står polisen och fans kliver runt med bengaler och flaggor.. Uppvärmningen inför matchen sker på hemlig ort.. Allt för att spelarna ska kunna fokusera så mycket som möjligt på sin prestation. Informationen om att någon har dött utanför arenan hålls hemlig för spelarna tills efter matchen. Allt kan hända.. Läktarens främre rader har fått stängas av pga publiken.. Nästan 40 grader och fotboll i världsklass...

Ja så kommer det att kännas på lördag i Sundsvall, nästa lördag i Örnsköldsvik och framförallt den 3 juli i Skellefteå.. Faan va kul.. och jävligt ont ska det göra.. Den som viker en tum kan gå till Vasalund!!!


Ja annars ra..

Igår måndag så var det uppsamlingsheat efter en minisemester. Så här i efterhand så är nog det här laget för dåliga på att ta semester. Dem flesta blir för lodiga. Ciggar i mun-gipan och en strawpa-daquiri i högerhanden.. har man gått å blivit pretto på senare dar?!

Den enda lediga stund som är nu att vänta blir en midsommarafton. Alla andra dagar det inte är aktivitet är 100% jävla vila. För resten av tiden går åt att bli bättre, bättre och bättre.. Glöm inte det! Vi är på väg mot Şükrü Saracoğlu Stadyumu stadion!!


- Conny drar dock på semester igen.. Vi får se om jag klarar av ditt jobb med Conta!

- Kvadrater med olika inriktingar är världens bästa övning..

- Att spela utan poäng och mål är inget som nån i AIK verkar tycka är kul.. Men jag tycker att det är kul..

- För att citera Peter Wennberg under AIK-Umeå Södra: -"Vad är det där för övning?!"

- Hur många touch?


Det kändes som att det räcker för idag.. Återkommer nog senare i veckan. Har sett att besökarna har sjunkit i och med sommar solen.. Men sprid det här nu.. Jag vill se 100 läsare per dag innan veckan är slut.. Kissie har runt 10 000.. Kom igen nu!


Inför Sundsvall "away" kommer upp imorgon!


Till sist vill jag bara önska Glad sommar från mig och Tobbe!.. Hej Hej

Söndag 31 juli 2011 - "Fristil dagen efter""Nått för dom stora, nått för dom små, nått för hela Jävla Sverige, gul & blå.."

                                                                                             Petter feat. Robyn


Dagen efter..

Jag vaknar.. Den skönaste känslan att få vinna är alltid dagen efter. Det finns inga bekymmer, det finns ingen ångest över att det blev fel. Rätt kan ibland även det bli fel men väldigt sällan så blir fel till rätt..

Det gäller att göra rätt från början..

Det gjorde vi igår. Efter våran vår så kunde ingenting stoppa oss. Vinst i derbyt mot Rågsved efter midsommar och sedan var vi där. Vår egen Champions league semifinal, möte hemma/borta och givetvis en semester imellan. Ni vet att vi vann uppe i Skellefteå med 1-0 efter en sjuklig arbetsinsats, taktiska detaljer och ett fint mål av Clara Markstedt på nick efter inlägg av Sarah Fredriksson..

Vi åkte sedan på semester.. Eller semester.. Spelarna fick två veckor ledigt från varandra och jag, jo jag har suttit och kollat på vår match mot Sunnanå den 3 juli.. Jag har inte bara sett den en gång.. Jag har sett elva gånger.. och inte bara elva gånger då jag sitter och njuter av matchen från början till slut.. Utan elva gånger på helt olika sätt.. Vad vi gör, motståndarna, individer, kollektiv, jag, deras tränare, domarna.. allt... Ingen ska inte kunna säga att vi inte har varit förbereda.. Vi jobbar inte heltid.. vi jobbar fucking alltid... Kom & ta oss...

Vi åkte på en teambuilding resa till Södertälje när alla spelarna var tillbaka.. Kul med Kebab Dani!
Suss visade oss runt i stan.. Hon verkade vara släkt med alla.. Alla känner Suss...

Sen några dagars träning och matchen igår blev som alla vet.. Ett jävla inferno.. Rena rama Dresden..
Men vi vann igen och det var det viktigaste.. Det viktigaste var inte med hur mycket vi vann med utan att vi vann.. Nu är vi 6 poäng före och Sunnanå får istället jaga oss.. Nu spelar det ingen roll hur många mål ni gör. Betala istället våra motståndare vi har under hösten så får vi se om dom kan ta poäng ifrån oss..

Känslan att få gå vinnande från våra CL semifinaler stärker oss givetvis men nu är det nya tag, mot nya matcher och framförallt.. Nu när vi styr den här båten så ska vi dessutom visa att vi är värda göra det.. Vinn nästa match och sluta för helvete inte att springa..

Jag själv tänkte ta mig ner till skyttan för planering och struktur.. I övrigt.. Håll i hatten.. Nu kör vi!
/PJ

ps. När kommer priset som årets bästa bloggare?!
Går priset till Kissie så känns det som att det inte tas seriöst... Kom igen!
RSS 2.0