Välkommen!

http://www.aikfotboll.se/Article.aspx?contentID=3891


Nyförvärv från Danmarks IF AIK värvar 18-åriga mittfältaren Moa Mattsson från seriekonkurrenten och Uppsalaklubben Danmarks IF som nyligen lagt ner sitt damlag.
 
Moa Mattsson, född 1992, har spelat två säsonger i Danmarks IF och tidigare i Bälinge IF. Hennes moderkubb är Börje SK. Danmarks IF la ner damverksamheten i veckan och drog sig därmed ur årets seriespel i Norrettan.

 Vi har följt Moa under två säsonger, hon var bland annat med på vårt läger i Spanien förra året.
Att Moa redan nu spelar i AIK är en bonus då jag inte hade förväntat mig det p g a av gymnasieskola uppe i Uppsala, men i och med Danmarks nedläggning av verksamhet i Norrettan så är det ett val som Moa har gjort. Att Danmarks IF inte har valt att fortsätta i Norrettan är trist då det var tänkt att vi skulle kunna samarbeta på sikt, säger AIK:s chefstränare Patric Jildefalk.

 Moa har spelat åtta U19-landskamper och tre U17-landskamper. Hon är – tillsammans med bland andra Petra Andersson, Therése Boström och Malin Diaz – även uttagen till den svenska trupp som spelar EM-kval 2 det kommande månadsskiftet.

 - Att en så pass duktig spelare som Moa vill fortsätta sin utveckling i AIK är fantastiskt kul. En fysisk kraft med bra tillslag och bra speluppfattning i sitt försvarsspel gör oss mycket starkare inför säsongen 2011 i Norrettan. En personlighet som ger allt i vad hon än ger sig in i och framförallt en kraft i vårt redan unga men skickliga fotbollslag, avslutar Patric.

Text: Stefan Mellerborg

Kommentarer
Postat av: #12

Välkommen till klubben Moa,,,,AIK 2LAX11 som gäller, kör vi så kör vi. Så enkelt är det.

2011-03-27 @ 12:27:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0