CL-känslor, Xbox, Gandalf och Glädje.. Hej Hej

En bild säger mer än 1000 ord!
Tjena alla Rymdgrisar...

Jag hoppas att det inte är för mycket rulltårta såhär på måndags förmiddagen!

Det blev ju en fin film här över. Förhoppningsvis en motivationsfaktor. Även bilden säger ju väldigt mycket.. Ni som har koll på vem mannen brevid mig är behöver ju ingen elevatorpitch.. Men ni som inte vet så finns det bara en sak att säga: HANS FRIMAN.. Vilken legend.. Denna man har gjort mycket i sina dagar.. Han är ju dessutom 139 år idag.. Han levde ju sina första 9 år i vatten.. Har dessutom träffat Gandalf.. SANT..

Något annat värt att veta om Hans är att han faktiskt polade med Moses ett tag.. Det var innan han träffade sin fru.. och skaffade barn..

Ps. Det här var det enda färgfotografiet jag hittade på honom!

Nu innan vi går till dagens match så måste jag efter lite inspiration av en vän skriva om en helt annan match..Det surras om...


Barcelona-Real Madrid 0-4 (0-1). 24/6-11 "Hemlig ort". Fifa 11 på Xbox.

Referat:

Dagen var framme. Inte midsommar utan något helt annat. Det hade pratas i flera veckor om en kamp fingrarna imellan. Reals manager för dagen Jens Matsgård hade några dagar innan lurat iväg mig på casino cosmopol för att in-ge ett lugn. Han ville visa att det inte bara var på liv och död utan att vi skulle vara avslappnade inför duellen.. Det komiska i det hela var bara att vi hade ingen jävla aning om när drabbningen skulle ske..  

Vi hade pratat länge omhur, var och när vi skulle mötas. Men ingen hade någonsin något riktigt svar. Då midsommar började närma sig så kom ju även en ledighet och givetvis ett skäl för mig att få åka hem. Hem till sin familj för att slappna av, äta god mat, vara med nära och kära och givetvis bara få vara Patric..

Men som jag nu har lärt mig så verkar det bo en liten "bajare" inom Jens Matsgård...

Mitt på midsommarafton.. Efter "något" glas vin och X-antal whiskey så får jag ett samtal.. Det var inte gol-Conny som ringde utan Jöns Mötsgård... Han sa att han var i närheten för att göra upp. Helt oförberedd med troligtvis överdimensionerade känslor och säkert större till antal.. Det fick mig att tänka på ryktena från några veckor tillbaks då tydligen Jöns hade dykt upp hemma hos en 11 årig pojke och vunnit med 28-0 för att sedan skratta hånfullt och slå pojken i magen. Dessutom stulit.. LÄS "STULIT".. Pojkens lördagsgodis... Dessutom skrattat hånfullt efter.. Vilken kävla Jöns..

Men hård som jag är så tog jag tjuren vid hornen.. Jag svarade att jag väntade.. Jag väntar uppe i brorsans rum.. Kör vi så kör vi!

När Jöns några minuter senare dyker upp så öppnar han med fulla knep som att ta lite för hårt i handen när han hälsar, gärna körde en 80/20 i groggen han hällde upp till mig, började limma på min morsa och dessutom körde den här när man ruffsar hårt med handen i frisyren.. Skit töntigt.. Kom igen..

Undra vad disciplinnämnden säger om detta..

Lillebror hade fått igång Fifa och både jag och Jöns KLEV in i rummet.. Nu var det dags.. Någon vecka tidigare så hade ju Jöns gått segrande ur en battle efter 20 sekunder.. Nästan rekord.. Mitt mål idag var att hålla honom på stången.. eller hur man nu säger..

Det gick ganska snabbt att märka att Jöns var taggad till tänderna. Han närmast tuggade fragda.. Jag själv satt lite som en rysktant och frågade om någon vill köpa bröd.. Jag hade inte kommit igång än..

Jag hade valt Barca för deras fantastiska teknik och givetvis för det sjukligt lika understöd dom ger varandra hela tiden.. Dom har alltid någon att spela.. Jöns valde då Real.. el clasico..

Jöns berättade att han hade varit på en fest för 40 pers, vilket inte längre var kul osv... Jag tyckte dock att historien var så pass detaljerad att jag såhär i efterhand tror att han hade suttit hemma och tränat innan han anlännt till "hemlig ort" för årets första el clasico..

Matchen var igång...

Jag hamnade i underläge 5 vs 9 ganska snabbt i matchens inledning och jag kände att Jöns omställningsspel kommer att vara jobbigt att hantera idag.. Jag försvarade mig mer än vad jag anföll vilket jag får be om ursäkt för då jag skäms att min sinnesstämning blev för defensiv. Det kan lätt bli så när jag så hemst gärna vill vinna..

Min defensiva inställning för dagen gjorde även att jag både släppte in 1, 2 och 3-0.. Detta kändes på mitt självförtroende och jag kände mig rejält slagen.. man måst ekunna erkänna när man känner sig slagen. Däremot så har jag verkligen inte mött min överman. Jag kände verkligen att Jöns fegspel med att slå när det blöder, hitta en tid när man är sårbar var fegt och uselt.. Det var givetvis kul att han kom dit men.. Han hade med en planering in i minsta detalj på ett riktigt fult sätt "ala Mourinho" vunnit lite på att "fuska".. Men det är ju ett spel det med..

När matchen var slut så tackade jag.. med världens slappaste handslag.. döda-handen! 

Jöns ställde sig upp med armarna i luften och skrek att han var AIK och gjorde dessutom den här bodybuilder ställningen när man knyter nävarna och spänner biceps så hårt du kan. Som Nils gör när han tar av sig tröjan..

När min lillebror inte riktigt tyckte att det var okej att Jöns uppförde sig "ala Dresden away" så brottade Jöns ner min lillebror och skrek "GOOGLE ME BITCH"... Jöns sägs vara på väg till Helsingborg just nu..

En sak är säker... Det här var inte sista matchen... och Jöns... "I´ll FIND YOU... MUHAHAHA"

 

 

 

Okeeeejjj.....

Nu till Dagens match..

Känns som att jag redan har skrivit en del om matchen.. Glömde då dock att lägga in att vår absolut största supporter bor i Rågsved! Rolle!!! Kungen av läktarkultur!

Vaknade dock med en jävligt positiv känsla där jag tror att matchen komme ratt bli fruktansvärt kul att spela. Jag tror att om vi själva vill, har inställningen, visar karaktär, psyke och stil så kommer vi att vinna. Om man tycker att det är kul att spela fotboll då älskar man striden. Striden om poängen.. Det är vad det här handlar om.. Det handlar om att vinna matcher.. Du blir en bättre spelare av att vinna matcher! Jag lovar..

Vinn matchen..

Råggan är nog riktigt taggade så det hänger på hur taggade vi vill vara.. Inspirera.. Kolla på filmen igen om du vill känna det igen.. Lyssna på favorit låten, se favorit klippen, tänk på målen, brytningarna, avsluten.. Hyllningarna.. känslorna.. Älska att vara tillsammans när vi spelar match.. Det är fan det bästa som finns.. Allt annat är inget värt om man inte klarar av att lyfta sig när man möter Rågsved hemma.. Spel om serieledningen.. FAAN VA KUL!

Nu kör vi..


Det här ett slag för att låta lycka och glädje bära oss fram... Rymdgrisar..


/PJ

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0