Intervju damfotboll.com

AIK tror på goda chanser att nå Damallsvenskan igen

Publicerad 25 februari 2011, 09:30
I förhandssnacket nämns flera lag som utmanare i toppen av Norrettan. AIK, som flyttades ner från Damallsvenskan är förstås ett av de lagen. Peppen är stor hos AIKs tjejer inför säsongen, många är sugna på revansch menar Patric Jildefalk som går in på sitt tredje år som tränare för Solna-laget.


Patric Jildefalk, tränare i AIK. Foto: Anders Henriksson

Till säsongen 2011 saknas några duktiga spelare i AIKs trupp, bland andra Maja Åström som Patric Jildefalk menar är en av landets bästa målvakter och kommer bli svårersättlig. Emilia Appelkvist och Linda Sembrant är ytterligare två spelare som lyser med sin frånvaro i AIK under året och samma tankar gäller dem. Trots dessa förluster får AIK glädjas av förstärkning från målvakten Jenny Nauwelaerts de Agé och mittfältaren Sarah Fredriksson, båda från Vasalunds IF. Dessutom tar Alexandra Lindberg och Jennie Nordin steget upp från juniorlaget AIK DFF. Susan Varli, Daniella Chamoun och Nazanin Vaseghpanah från Hammarby IF DFF är ytterligare tre spelare med allsvenskt rutin som utökar AIKs trupp för 2011.

– Vi har fem spelare som är helt nya för i år där två spelare är från det egna ledet och det är jättekul att vi har så många unga spelare som har kommit in i gruppen, säger tränare Patric Jildefalk.

Sunnanå SK, Sundsvalls DFF och Kvarnsvedens IK är de lag som Patric tror kommer ge AIK störst konkurrens och de som laget får slåss med i toppen av årets Norrettan.
– Sedan tror jag att Gideonsbergs IF och Vasalunds IF kommer att få det svårast, jag har sett Vasalund träna och har hört lite om de andra lagen. Vi märker mer hur lagen är på träningsmatcherna.

För tillfället har man i laget ännu inte satt upp någon målsättning, Patric Jildefalk menar att spelarna måste få lära känna varandra först.
– Men vi vill vara med i toppen och visa att vi vill tillbaka till Damallsvenskan. Sedan får vi se när det blir, i år eller nästa år.

Chanserna är relativt goda ut för AIK tror tränare Jildefalk och menar att många hyser respekt för AIK som lag och har de som favoriter i Norrettan, eftersom de kommer från Damallsvenskan.
– Jag tycker inte att de ska ha oss som favoriter av den orsaken, utan i så fall efter att de har sett oss spela.

Patric Jildefalk kommer att försöka jobba mer konsekvent på färre punkter den här säsongen, för att laget ska bli ännu bättre. Det viktigaste är dock självklart att göra mål, det är enkelt och bra menar han.
– Jag tror att vi har goda chanser så länge vi spelar korten rätt.

Text: Tone Westerlund


Kommentarer
Postat av: Anonym

Riktigt bra surr!

2011-02-26 @ 00:49:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0