AIK-Bollstanäs 1-3 (0-3)

AIK föll mot Bollstanäs

AIK:s damlag förlorade med 1-3 mot Bollstanäs SK på Skytteholms IP och det var en svag första halvlek som förstörde dagen för det svartgula hemmalaget.

>FULLSTÄNDIG MATCHFAKTA FINNS LÄNGRE NER PÅ SIDAN<

Gnaget hamnade i underläge redan i den andra minuten, men kunde ha kvitterat i den 18:e minuten då Petra Andersson frispelade Clara Markstedt, men avslutet gick utanför den högra stolpen. Några minuter senare fick AIK:s nummer 18 avbryta matchen.

I den 27:e minuten fick AIK inte bort bollen ur eget straffområde och Bollstanäs fick flera möjlighetet till avslut innan Josefin Jonsson kunde slå in 0-2 efter en målvaktsretur. Therése Boström var tre minuter senare nära att reducera, men skottet träffade i ribban och gick över mål. Några minuter senare vände BSK spelet snabbt och Josefin Jonsson frispelades och satte 0-3.

AIK förde den andra halvleken totalt och bortalaget hade inte ett enda avslut under de avslutande 55 minuterna. AIK:s stora bollinnehav räckte dock endast till en reducering då Malin Diaz slog ut en bra boll på högerkanten till Sarah Fredriksson som hittade Susan Varli i straffområdet och 1-3 var ett faktum. AIK kunde ha gjort ytterligare mål, närmast var Daniella Chamoun som under sina 35 minuter på plan hade nio avslut mot mål.

26:28 0-2 Josefin Jonsson (Mikaela Gustafsson) – retur
29:30 Ribbskott av AIK (Therése Boström)

Lagsuppställningar
AIK (4-3-3): 22 Jenny Nauwelaerts de Agé (ht) – 6 Sarah Fredriksson, 5 Jennie Nordin, 4 Andrea Hansson, 16 Emma Lindqvist – 11 Shamiram Yakob, 17 Hanna Folkesson (K, ht), 7 Petra Andersson – 23 Sofia Wallin, 18 Clara Markstedt (26*), 9 Therése Boström.
Avbytare: 21 Susan Varli (31*), 30 Sofia Almryd Andersson (ht), 8 Malin Diaz (ht), 12 Daniella Chamoun (55), 25 Elin Bragnum (56), 15 Alexandra Lindberg (69), 26 Veronika Steen (71), 3 Stephanie Wroblewski, 10 Nazanin Vaseghpanah, 24 Eldina Ahmic, 27 Linda Augustsson.

BSK (4-1-4-1): 1 Linnea Ericsson – 3 Sofie De Besche (54), 5 Malin Engdahl (K), 10 Emma Widström, 4 Evelina Björklund – 2 Emilia Lundquist (50) – 20 Heléne Holmgren (43, ht, 76), 12 Mikaela Gustafsson, 9 Ida Hedstad, 11 Josefin Jonsson – 15 Jennifer Meier.
Avbytare: 7 Frida Kemppainen (43, ht, 50), 6 Ulrica Löv (55), 18 Mariama Jammeh (76), 22 Pernilla Ebberyd (mv).

Övrigt
AIK gjorde avspark och började spela mot Solnahallen. Till matchens lirare utsåg aikfotboll.se Malin Diaz (AIK) och Sofie De Besche (BSK). AIK saknade Sofia Simonsson (opererad), Emelie Karlsson-Wedin (opererad) och Jackie Kisch Brunzell (lår). Emma Lindqvist tog över lagkaptensbindeln när Hanna Folkesson byttes ut. Malin Diaz tog över lagkaptensbindeln när Emma Lindqvist byttes ut. AIK spelade med nio utespelare under nästan fem minuter (25:42-30:28) i den första halvleken då Clara Markstedt skadad klev av planen. Spelet var avblåst mellan 41:09 och 43:34 då Heléne Holmgren (BSK) låg skadad på planen efter en kollision.

Statistik: Stefan Mellerborg